Home » Istorie » Mormânt din Epoca Fierului descoperit în Franța

Mormânt din Epoca Fierului descoperit în Franța

Publicat: 23.05.2020

Arheologii au descoperit mormântul unei femei bogate în apropierea orașului Saint-Vulbas.

GALERIE FOTO!

Oamenii de știință de la Institutul Național de Cercetări Arheologice Preventive din Franța au anunțat descoperirea unui mormânt din Epoca Timpurie a Fierului în care se afla o femeie care a fost înhumată cu un număr mare de bijuterii, notează The History Blog.

Descoperirea acestui mormânt s-a făcut în apropierea orașului Saint-Vulbas, din estul Franței, și a dus la descoperirea rămășițelor aparținând unei femei în vârstă. Arheologii au recuperat din mormânt un vas de ceramică, o pereche de brățări din sticlă verde și aliaj de cupru, o centură din piele, acoperită cu aliaje de cupru și o cataramă din același material.

O multitudine de artefacte

De-a lungul secolelor, mormântul inițial a fost afectat de către factorii de mediu, dar, oamenii de știință au reușit să identifice forma  acestuia. Aceștia explică că au descoperit o groapă dreptunghiulară în care se află trupul femeii decedate depus într-un sicriu de lemn mărginit înconjurat de cinci pietre. Sicriu a fost descompus de apa și microorganismele din sol, lăsând în urmă un contur și câteva fragmente de lemn. Analiza fragmentelor de lemn a arătat că sicriu a fost realizat din ștejar.

În mijlocul structurii, oamenii de știință au descoperit două depozite/cutii de resturi incinerate. O cutie din lemn, bănuiesc arheologii, conține o serie de oase rămase după incinerare și câteva brățări. Cel de-al doilea depozit conține oase, fragmente de brățări de cupru și o agrafă de fier pentru o curea.

Citește și:

Un mormânt celtic vechi de 2.500 de ani, descoperit în Franţa
Mormântul unei femei celtice din Epoca de Fier, descoperit în Zürich
Mormântul unui războinic din Epoca de Fier îi surprinde pe istorici
Arheologii au descoperit artefacte incredibile într-un mormânt din Franţa care datează din Epoca Fierului

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase