Home » Istorie » Arheologii au găsit rămășițele celui mai vechi teatru al Londrei

Arheologii au găsit rămășițele celui mai vechi teatru al Londrei

Arheologii au găsit rămășițele celui mai vechi teatru al Londrei
Sursa foto: Facebook Archaeology South-East
Publicat: 14.06.2020

Cel mai vechi teatru din Londra ar fi fost descoperit în timpul unor lucrări de construcție din Whitechapel, au anunțat arheologii.

GALERIE FOTO

Teatrul „Red Lion” (Leul Roșu) este considerat a fi primul teatru construit în epoca Elisabetană. Cu toate acestea,  locația sa a fost îndelung contestată.

Structuri din lemn, artefacte și clădiri au fost găsite în timpul excavărilor din estul Londrei, anul trecut. Arheologul Stephen White a declarat că aceasta este o descoperire „extraordinară”.

Teatrul „Red Lion” ar fi fost construit în jurul anului 1567 de către John Brayne. Înainte, Brayne a construit teatrul din Shoreditch, pe care l-a terminat alături de James Burbage în 1576.

Rămășițele celui mai vechi teatru al Londrei au fost descoperite

Burbage era membru al grupului permanent de actori The Lord Chamberlain’s Men. Teatrul din Shoreditch a fost primul loc permanent pentru trupele de actori, loc în care erau interpretate piesele unui tânăr numit William Shakespeare în anii 1590.

Arheologii au găsit rămășițele celui mai vechi teatru al Londrei
Arheologul Stephen White a declarat că aceasta este o descoperire „extraordinară”. Sursa foto: Facebook Archaeology South-East

Puține sunt cunoscute despre teatrul „Red Lion”. Singurele detalii contemporane apar în două procese din 1567 și 1569 care menționau „the red lyon” și „a farme house” (o casă de la țară), care avea o scenă exterioară și locuri amenajate.

În ianurie 2019, arheologii au început să descopere o structură dreptunghiulară din lemn, care era compusă din 144 de grinzi din lemn. Acestea ar fi fost folosite drept schele sau locuri pentru spectatori.

Cel mai vechi teatru din Londra a fost descoperit

Situl măsoară 12,3 cu 9,3 metri și corespunde îndeaproape cu dimensiunile menționate în cazurile juridice, au explicat experții, informează BBC.

Excavările au fost desfășurate de Archaeology South-East, parte a Institutului de Arheologie de la University College London.

Alte clădiri din secolele XV și XVI, dezvoltate în următorii 100 de ani de la construirea teatrului, au mai fost găsite în partea de nord-est a sitului. Experții susțin că acestea ar putea face parte din Hanul „Red Lion”.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Comoara de sub picioarele lor. Un pavaj din mozaic a fost descoperit sub o vie în nordul Italiei

Pavaje din pietre funerare evreieşti descoperite în Praga

Arheologii au descoperit un ”atelier” de mumificare

Arheologii marini au descoperit o epavă gigant a unui vas din perioada otomană

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase