Home » D:News » Misterul razboinicilor saxoni din Kent

Misterul razboinicilor saxoni din Kent

Misterul razboinicilor saxoni din Kent
Publicat: 09.09.2008
Pentru o mie de ani, doua schelete descoperite in regiunea Kent din Marea Britanie au stat imbratisate, lasand impresia arheologilor care le-au descoperit ca au in fata un cuplu clasic, sot si sotie. Testele arata insa, un fapt uimitor, cele doua schelete apartin unor razboinici saxoni care au murit, cel mai probabil, in lupta, in urma cu peste un mileniu, anunta DailyMail.

„Este o descoperire de-a dreptul senzationala. Scheletul din dreapta apartine, cu siguranta, unui barbat, in timp ce al doilea se afla inca in cercetari. Se pare, insa, ca ambele schelete apartin unor barbati de origine saxona. Cei doi erau extrem de inalti pentru acea perioada, avand peste 1,80 metri inaltime. Probabil ca barbatii erau frati, acesta fiind si motivul pentru care au fost ingropati in aceasta pozitie neobisnuita”, sustine Adrian Gollop, liderul echipei de arheologi britanici.

Cum nici un artifact nu a fost descoperit in mormantul celor doi saxoni, oamenii de stiinta asteapta rezultatele testelor pentru a dezlega misterul mortii si inmormantarii acestora. Se pare ca locul in care barbatii au fost inhumati reprezenta, de fapt, un cimitir folosit inca din anul 2700 I.H., dupa cum o arata descoperirea multimii de morminte din aceasta perioada.

Sursa: DailyMAil

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase