Home » Natură » Râurile din Franţa au înverzit brusc, producând nedumerire. Cum a fost posibil – FOTO

Râurile din Franţa au înverzit brusc, producând nedumerire. Cum a fost posibil – FOTO

Publicat: 29.04.2016
În oraşele din Franţa, oamenii au observat un fenomen extrem de neobişnuit. Râurile brusc au căpătat o strălucire verde ciudată.

Râurile din 12 locaţii separate din Franţa au fost vopsite în verde cu agenţi de mediu.

Un grup ecologist a iniţiat această acţiune, folosind culoarea care nu poate trece neobservată, pentru a demonstra cât de uşor şi cât de departe se poate răspândi apa poluată.

„Am folosit un colorant numit fluoresceină, care este total inofensiv. A fost făcut acest pas pentru a arăta că poluarea ajunge în apă. Este cu un puternic efect vizual, dar este complet sigur. Peştele nici măcar nu observă acest colorant”, a declarat Yannick Pognart, inspector de mediu şi activist.

Fluoresceina este un compus organic, frecvent utilizat pentru a urmări fluxul de apă şi are multe aplicaţii în domeniul asistenţei medicale.

Sursa foto: Agents Environmental

Evenimentul ”verde” a coincis cu conferinţa de mediu a Franţei, care a început săptămâna aceasta la Paris.

Grupul a dorit, de asemenea, să sublinieze lipsa finanţării şi a resurselor disponibile pentru serviciile publice pentru a aborda problemele de mediu.

„Chiar acum, mediul este foarte ‘à la mode’, toată lumea ştie consecinţele şi că este ceva foarte important. Pe de altă parte, avem tot mai multe misiuni şi mijloace tot mai puţine pentru a realiza aceste misiuni”, a conchis Pognart.

Sursa: IFL Science

Vă recomandăm şi aceste articole:

 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase