Home » Lumea digitală » Google şi-a deschis primul magazin. Clienţii pot să „zboare” deasupra planetei şi să creeze logouri. VIDEO

Google şi-a deschis primul magazin. Clienţii pot să „zboare” deasupra planetei şi să creeze logouri. VIDEO

Google şi-a deschis primul magazin. Clienţii pot să „zboare” deasupra planetei şi să creeze logouri. VIDEO
Publicat: 11.03.2015
Grupul Google şi-a deschis primul magazin pe o arteră comercială din Londra, Tottenham Court Road, renumită pentru spaţiile sale cu specific tehnologic, în care vizitatorii pot să "zboare" pe deasupra planetei, să creeze diverse logouri pe pereţi şi să urmărească filme, informează dailymail.co.uk.

Spre deosebire de magazinele obişnuite, cel al grupului Google propune vizitatorilor şi clienţilor o serie de activităţi inedite, permiţându-le să testeze telefoane şi tablete Android, laptopuri Chromebook şi alte produse.

Magazinul londonez, amenajat într-o incintă administrată de Currys PC World, prezintă şi câteva asemănări cu multe magazine Apple, întrucât produsele sunt expuse pe rafturi, iar angajaţii sunt întotdeauna în apropiere, dispuşi să ofere clienţilor toate informaţiile de care aceştia au nevoie.

În noul magazin Google, care şi-a deschis porţile pentru public miercuri, clienţii vor putea să folosească un ecran uriaş denumit „Portal” pentru a „zbura” deasupra oricăror regiuni de pe Glob.

Ei vor putea să se ghideze în această călătorie virtuală cu ajutorul unei tablete şi al aplicaţiei Google Earth.

Clienţii vor putea să îşi exprime şi abilităţile artistice pe „Doodle Wall”, un perete pe care spray-urile digitale pot fi utilizate pentru a crea diverse logouri Google şi alte tipuri de desene.

Instalându-se într-un Chromecast Pod, vizitatorii pot să vizioneze filme din platforma online Google Play Movie şi videoclipuri de pe YouTube prin intermediul unui gadget Chromecast care converteşte orice televizor într-un smart set.

Clienţii pot de asemenea să testeze cele mai noi modele de tablete şi ceasuri inteligente. Multe dintre acestea sunt produse din gama Android Wear, precum Moto 360 şi LG Gwatch R.

În viitorul apropiat, Google va organiza în mod regulat cursuri care îi vor învăţa pe participanţi ce trebuie să facă pentru a rămâne protejaţi în spaţiul online, cum funcţionează diverse produse şi îi vor ajuta să înţeleagă felul în care mai multe dispozitive diferite colaborează între ele pentru a oferi clienţilor un stil de viaţă mai bun şi mai conectat.

Cursurile „Virtual Space Camps” îi vor învăţa pe copii noţiunile de bază din domeniul programării informatice, iar profesorii care predau această disciplină şcolară sunt invitaţi să participe la evenimentele ce vor fi organizate în cadrul conceptului „Open House”, care îi vor ajuta să rămână la curent cu toate lucrurile noi ce apar în domeniul dispozitivelor educaţionale gratuite.

Google depune eforturi considerabile în ultima perioadă pentru a atrage noi segmente de clienţi, inclusiv copii, pentru care a lansat o serie de produse noi, precum jucăria View-Master, realizată în colaborare cu grupul Mattel.

Acea jucărie populară retro poate fi operată în combinaţie cu un smartphone şi o aplicaţie care îi este dedicată şi va fi pusă în vânzare în Statele Unite în a doua jumătate a acestui an.

Google a anunţat recent că intenţionează să scoată pe piaţă versiuni accesibile pentru copii ale unor produse celebre ale sale, precum Chrome, YouTube şi Search, pe care le va lansa în acest an.

Sursă: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase