Home » Lumea digitală » Primele case construite cu ajutorul imprimantelor 3D

Primele case construite cu ajutorul imprimantelor 3D

Primele case construite cu ajutorul imprimantelor 3D
Publicat: 23.03.2015
Arhitecţii din întreaga lume încearcă să utilizeze imprimantele 3D pentru a construi locuinţe într-un timp record, o inovaţie care va avea un impact covârşitor asupra preţului şi personalizării caselor.

În China, compania Winsun susţine că a construit zece locuinţe cu ajutorul imprimantelor 3D într-o singură zi, iar costul aferent fiecărei case a fost de 5.000 de dolari.

În Amsterdam, câţiva arhitecţi au demarat construcţia unei case denumite 3D Print Canal House, folosindu-se de materiale „bio”, perimetrul fiind atât şantier, cât şi muzeu – preşedintele american Barack Obama a fost unul dintre vizitatorii locului respectiv, în acest an. Hedwig Heinsman, cofondatorul firmei de arhitectură DUS, care se ocupă de proiectul imobiliar 3D, a declarat că, dincolo de natura eco, „obiectivul principal este dezvoltarea unei arhitecturi personalizate”.

Imprimantele 3D construiesc structurile strat cu strat, dar Behrokh Khoshnevis, un profesor USC din California, susţine că a dezvoltat o nouă metodă de construcţie, „contour crafting”. El speră că va putea fabrica o imprimantă 3D uriaşă, care poate construi o casă dintr-o singură bucată, de la structură, până la utilităţile electrice şi sanitare. 

SURSA: Business Insider

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase