Home » Lumea digitală » Aproape jumătate din populaţia României nu a intrat niciodată pe internet

Aproape jumătate din populaţia României nu a intrat niciodată pe internet

Aproape jumătate din populaţia României nu a intrat niciodată pe internet
Publicat: 10.04.2015
Ministrul Comunicaţiilor, Sorin Grindeanu (PSD), a declarat, joi, la Timişoara, că aproape jumătate din populaţia României nu a intrat niciodată pe internet şi că ţara noastră stă "cel mai prost la nivel de Uniune Europeană" la acest capitol, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ministrul Sorin Grindeanu a afirmat, într-o conferinţă de presă, că în comparaţie cu celelalte ţări din Uniunea Europeană România stă foarte prost la capitolul utilizarea internetului.

„Stăm cel mai prost la nivel de Uniune Europeană în ceea ce priveşte utilizatorii de internet. Conform datelor statistice, deşi pare ciudat pentru noi, aproape jumătate din populaţia României nu a intrat niciodată pe internet. Un utilizator de internet ar însemna ca o dată la două-trei zile să folosească internetul”, a declarat Grindeanu.

Ministrul a mai spus că îşi propune o creştere a numărului românilor care folosesc internetul.

„Ne dorim să creştem procentul utilizatorului efectiv de internet, să ajungem la 60-70 la sută. Cum facem aceasta? Prin politici publice, prin informare mai bună, prin finanţări. Cred că în acest fel vom reuşi să conştientizăm”, a declarat ministrul.

Sorin Grindeanu a adăugat, de asemenea, că sub zece la sută din populaţia României a folosit tranzacţiile electronice. Aceasta în condiţiile în care media europeană este de 80 la sută.

Sursa: Mediafax

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase