Home » Lumea digitală » Google Street View a intrat în Mongolia pe cal. „A fost o adevărată aventură”

Google Street View a intrat în Mongolia pe cal. „A fost o adevărată aventură”

Google Street View a intrat în Mongolia pe cal. „A fost o adevărată aventură”
Publicat: 26.07.2015
Serviciul Google Street View a fost lansat şi în Mongolia, o ţară întinsă şi foarte slab populată pe care firma americană a parcurs-o călare pentru a realiza imaginile necesare, informează AFP.

Gigantul american şi-a fixat camerele de filmat pe o sanie trasă de un cal şi a mers până în zone îndepărtate precum malul lacului Khosvgol, al doilea ca mărime din Mongolia.

Pe terenul accidentat al deşertului Gobi, un angajat local al Google a purtat camera pe umerii săi, a declarat firma din California la lansarea serviciului, la Ulan Bator, în prezenţa autorităţilor mongole.

Google Street View a adunat imagini din Mongolia de pe o distanţă de aproape 5.500 km.

„Google speră că sosirea Street View în Mongolia va face ţara cunoscută ca o nouă destinaţie pentru turiştii din întreaga lume şi va spijini creşterea economică a ţării”, a spus reprezentantul Google, Susan Point, citată de AFP.

Cu cele trei milioane de locuitori, Mongolia este ţara cu cea mai mică densitate a populaţiei din întreaga lume.

„A fost o adevărată aventură”, a declarat un membru al echipelor de filmare, adăugând că aproximativ 80% din călătoria de documentare a fost petrecută pe drum din cauza distanţelor foarte mari.

Sursa: Agerpres

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase