Home » Lumea digitală » Cât de periculoase sunt aplicaţiile gratuite pentru utilizatorii de smartphone

Cât de periculoase sunt aplicaţiile gratuite pentru utilizatorii de smartphone

Cât de periculoase sunt aplicaţiile gratuite pentru utilizatorii de smartphone
Publicat: 24.09.2015
Un studiu recent arată că 10 dintre cele mai răspândite 25 de ameninţări pe smartphone-uri sunt distribuite prin intermediul jocurilor şi a aplicaţiilor gratuite.

Studiul Motive Security Labs, realizat de Alcatel-Lucent, arată şi că aproximativ 80% dintre viruşii care au afectat reţelele mobile în prima jumătate a anului 2015 au provenit de pe PC-uri şi laptop-uri cu sistem de operare Windows. Procentajul s-a schimbat considerabil în ultimii doi ani, când sursele de contaminare a reţelelor mobile erau împărţite în mod egal între dispozitivele cu Windows şi Android.

Una dintre concluziile raportului este şi faptul că infractorii cibernetici profită rapid de oportunităţile unice oferite de terminalele mobile pentru a răspândi viruşii. În fapt, 10 din 25 dintre cele mai răspândite ameninţări pe smartphone-uri sunt distribuite prin intermediul jocurilor şi a aplicaţiilor gratuite.

Raportul Motive Security Labs a analizat 25 de posibile ameninţări la adresa telefoanelor mobile, dintre care 10 exploatează aplicaţiile gratuite şi jocurile. Cele mai importante dintre acestea sunt:

– Aplicaţiile de pe smartphone-uri care spionează apeluri, SMS-uri, localizează, monitorizează emailurile şi navigarea pe Internet.

Cât de PERICULOASE sunt aplicaţiile gratuite pentru utilizatorii de smartphone

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase