Home » Lumea digitală » Reţeaua de socializare a VIITORULUI: Utilizatorii se pot vedea într-o realitate virtuală – FOTO, VIDEO

Reţeaua de socializare a VIITORULUI: Utilizatorii se pot vedea într-o realitate virtuală – FOTO, VIDEO

Publicat: 07.01.2016
Reţelele de socializare ar putea deveni mult mai interactive, odată cu lansarea unei aplicaţii ce permite "întâlnirea" într-o realitate virtuală a prietenilor din mediul online, informează Daily Mail.

Prima reţea socială bazată pe o realitate virtuală, denumită vTime, a fost lansată în cadrul CES, eveniment ce a avut loc în Las Vegas, Statele Unite şi, în ciuda faptului că se află în faza de dezvoltare aceasta este deja folosită de câteva mii de utilizatori din toată lumea, ce folosesc avatare 3D pentru a socializa cu prietenii online.

Aplicaţia a fost concepută de către o companie din Liverpool numită Starship, iar reprezentanţii săi sunt de părere că în viitor un număr tot mai mare de oameni vor lua parte la reţeaua virtuală.

„Reţeaua este deja folosită de oameni pentru întâlniri de afaceri şi, oarecum ciudat, de către cei care au relaţii la distanţă”, a declarat pentru Daily Mail Vicky Roberts, director de comunicare în cadrul Starship.

Cei care se conectează la reţeaua virtuală au la îndemână o mulţime de variante prin care îşi pot crea propriul avatar, pot face liste cu prietenii cu care vor să intre în contact şi cu care pot stabili întâlniri în diverse locaţii.

„Începătorii” au ocazia de a-şi mări cercul de prieteni virtuali cu ajutorul unui motor de căutare special, conceput pe baza intereselor fiecăruia sau în funcţie de trenduri.

„Am pornit aplicaţia înainte de Crăciun şi va fi disponibilă pe Google Cardboard peste aproximativ trei săptămâni”, a confirmat Roberts, menţionând faptul că în viitor compania intenţionează să implementeze controlul mişcărilor şi să ofere utilizatorilor opţiunea de a furniza un feedback în timp real.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase