Home » Lumea digitală » Eşti plecat departe şi îţi lipsesc îmbrăţişările celor dragi? Studenţii americani au găsit soluţia – FOTO

Eşti plecat departe şi îţi lipsesc îmbrăţişările celor dragi? Studenţii americani au găsit soluţia – FOTO

Publicat: 28.01.2016
Ar putea fi folosită în cazul celor care au relaţii la distanţă

O echipă formată din studenţi ai MIT (Massachusetts Institute of Technology, SUA) a creat o vestă, prin intermediul căreia fiecare „like” de pe Facebook este transformat într-o îmbrăţişare. Conceptul se numeşte Like-A-Hug şi a fost iniţiat de Melissa Kit Chow, Andy Payne şi Phil Seaton, în cadrul MIT Media Lab’s Tangible Media Group.

Primul centru de experimente şiinţifice din România. Ce poţi învăţa şi testa în ”Casa experimentelor” – VIDEO + FOTO

Piesa vestimentară este capabilă să îşi mărească volumul, în momentul în care un utilizator reţelei de socializare primeşte un „like” la poza, clipul sau statusul său. „În mod automat, te vei simţi mai bine, pentru că e ca şi cum ai fi îmbrăţişat”, a declarat unul dintre inventatori.

Foto: theguardian.com/ Melissa Kit Chow/ Rex Features

Proiectul a fost dezvoltat cu scopul de afla mai multe informaţii despre modul în care senzaţiile tactile pot fi puse în legătură cu mediul online. Mai mult decât atât, s-a încercat găsirea unor noi posibilităţi de a împinge graniţele reţelelor de socializare dincolo de lumea virtuală.

A fost inventat covorul din iarbă care instalat pe acoperiş generează energie electrică

Foto: theguardian.com/ Melissa Kit Chow/ Rex Features

„Am venit cu această idee după ce am studiat limitele pe care le au conversaţiile în scris, dar şi cele video, în cazul relaţiilor la distanţă. Astfel, ne-am dat seama că cea mai bună variantă ar fi îmbrăţişările prin tehnologie wireless”, a menţionat Melissa Kit Chow.

Foto: theguardian.com/ Melissa Kit Chow/ Rex Features

Dat fiind faptul că îmbrăţişarea se realizează, în mod normal, între două persoane, studenţii de la MIT au creat un mecanism prin care gestul poate fi oferit în mod reciproc de către utilizatori. Tot ce trebuie aceştia să facă este să comprime vesta, pentru ca persoana aflată la celălalt capăt al lumii să primească îmbrăţişarea.

Sursa: theguardian.com

Citeşte şi: 

Anunţul matrimonial publicat de un tânăr ofiţer român în anul 1909: ”Româncă frumoasă, cultă, vieaţă nepătată…”- FOTO  

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase