Home » Lumea digitală » Facebook schimbă celebrul buton Like. Utilizatorii îşi pot manifesta acum emoţiile

Facebook schimbă celebrul buton Like. Utilizatorii îşi pot manifesta acum emoţiile

Publicat: 24.02.2016
Modul în care răspundem la conţinutul publicat de prieteni pe Facebook se va schimba, deoarece reţeaua de socializare a decis să introducă la nivel global o nouă versiune a butonului Like, care include caracteristica Reactions.

Dacă până acum utilizatorii puteau da Like la o postare, prin Reactions au la dispoziţie mai multe acţiuni, precum: dragoste, râs, încântare, tristeţe sau mânie.

Noua caracteristică va fi disponibilă treptat pentru toţi utilizatorii în versiunea web a Facebook şi în aplicaţiile pentru Android şi iOS.
De exemplu, când un utilizator vede ceva hazliu pe Facebook, poate da clic şi ţine apăsat pe butonul Like şi apoi selecta un emoticon care exprimă râsul. Această caracteristică va fi disponibilă şi pe paginile Facebook.

Compania a anunţat că a lucrat timp de un an pentru a ajunge la forma actuală a Reactions. Sammi Krug, product manager la Facebook, a spus că în proces s-a ţinut cont de mai multe sondaje făcute printre utilizatori, pentru a vedea ce tipuri de reacţii folosesc oamenii cel mai mult.

Schimbarea butonului de Like, una dintre caracteristicile reprezentantive ale Facebook, a fost anunţată anul trecut de Mark Zuckerberg, directorul executiv al companiei.

Mulţi oameni au crezut atunci că li se va permite oamenilor să dea cumva „Dislike” pe Facebook. Un astfel de buton nu va fi introdus, probabil, niciodată pe reţeaua de socializare online.

Citeşte continuarea în Go4it!

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase