Home » Lumea digitală » Ce obţii dacă încrucişezi o dronă cu un elicopter? VIDEO

Ce obţii dacă încrucişezi o dronă cu un elicopter? VIDEO

Publicat: 13.04.2016
E-Volo, un producător specializat în vehicule de zbor neconvenţionale, experimentează cu o alternativă mai puţin costisitoare şi uşor de pilotat la clasicul elicopter.

Funcţionând după acelaşi principiu ca şi dronele disponibile deja în comerţ, Volocopteer VC200 foloseşte 18 motoare electrice, fiecare conectat la propria elice şi controlat individual de calculator, scrie Go4it. Spre deosebire de un elicopter convenţional, noul Volocopter nu necesită antrenament special pentru pilotaj, putând fi controlat cu un simplu gamepad, fiind astfel ideal pentru cei neiniţiaţi.

Comparat unui elicopter, noul Volocopter este mai sigur şi cu costuri de întreţinere şi operare mai reduse, nefiind necesare revizii costisitoare şi nici manevrarea unor combustibili volatili, cum este kerosenul.

Alimentată de acumulatori Li-Ion, actuala versiune prototip poate plana timp de 20 minute şi se poate deplasa cu o viteză de până la 100 km/h. Echipa formată din cercetători germani primite însă că versiunea comercială a aparatului de zbor va putea oferi până la o oră de autonomie, suficient pentru zboruri de agrement şi călătorii pe distanţe scurte.

 

Sursa: Go4it

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase