Home » Lumea digitală » Nu clipi, că ratezi: aceasta este cea mai rapidă rezolvare a unui cub Rubik

Nu clipi, că ratezi: aceasta este cea mai rapidă rezolvare a unui cub Rubik

Publicat: 20.11.2016
Un robot special a rezolvat cubul lui Rubik în 0,637 de secunde, doborând vechiul record mondial, deţinut tot de o maşină. În acest caz a fost folosit un cub special, ale cărui elemente se rotesc foarte uşor, pentru a se reduce fricţiunea.

Recordul a fost stabilit la târgul de electronice Electronica din Munchen, Germania, pe 9 noiembrie. Robotul, numit Sub1 Reloaded, a avut nevoie de mai puţin de o secundă pentru a analiza cubul şi a face cele 21 de mişcări necesare pentru rezolvarea lui. Înainte de a începe, puzzle-ul a fost amestecat după standardele World Cube Association, scrie go4it.ro.

Robotul a fost dezvoltat de compania germană Infineon, care a vrut, prin acest experiment, să scoată în evidenţă performanţa microcontroller-elor Aurix pe care le produce. Acestea sunt folosite în automobilele fără şofer pentru a detecta şi evita obstacolele.

Recordul precedent era deţinut de un alt robot, care a avut nevoie de 0,887 secunde pentru a rezolva cubul inventat de ungurul Erno Rubik în urmă cu 30 de ani.

Recordul uman pentru cea mai rapidă rezolvare a cubului a fost doborât anul trecut de un adolescent de 14 ani, numit Lucas Etter. El a avut nevoie de 4,904 secunde.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase