Home » Lumea digitală » Cum se va diferenţia omul de tehnologie într-o Eră dominată de inteligenţa artificială

Cum se va diferenţia omul de tehnologie într-o Eră dominată de inteligenţa artificială

Cum se va diferenţia omul de tehnologie într-o Eră dominată de inteligenţa artificială
Publicat: 06.01.2017
Secolul XXI a devenit dominat de revoluţia inteligenţei artificiale, maşinăriile au început să scrie poezie sau ştiri, dronele au livrat primele colete în zonele rurale din Marea Britanie, iar pe piaţă au devenit tot mai prezente autovehiculele autonome.

Dov Seidman, C.E.O al companiei LRN, afirmă că ,,ceea ce exprimentăm în zilele noastre este similar ca mărime cu implicaţiile revoluţiei ştiinţifice care au început în secolul XVI”.  Metodele ştiinţifice au devenit consacrate, acesta fiind motivul pentru care putem avansa în timp. 

Revoluţia tehnologiei din secolul XXI este o consecinţă a revoluţiei ştiinţifice, spune Seidman care ne ,,forţează să găsim răspuns la cele mai profunde întrebări, pe care nu ni le-am pus niciodată”.

Dacă maşinăriile vor concura în gândire cu oamenii, cercetătorii se întreabă cu ce vor mai fi oamenii unici faţă de roboţi. Seidman susţine că singurul lucru care ne va diferenţia de roboţi va fi ,inima”. ,,Va fi vorba despre toate lucrurile pe care inima le poate face. Oamenii pot iubi, pot simţi compasiune, pot visa,” spune Seidman. 

Seidman susţine că evoluţia tehnologiei îi va forţa pe oamenii să pună mai mult accentul pe inimă şi pe relaţiile dintre oameni. În timp ce maşinăriilor vor controla mare parte din viaţa omului, aceştia vor căuta mult mai profund conexiuni interumane. 

Companiile au început să aibă programe prin intermediul cărora doresc să ,,deconecteze omul de tehnologie atunci când acesta nu se află la muncă”. 

Sursă: NY Times

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase