Home » Lumea digitală » Tehnologia UIMITOARE care aduce mai aproape relaţii la distanţă. Partenerii ”se pot ţine de mână”

Tehnologia UIMITOARE care aduce mai aproape relaţii la distanţă. Partenerii ”se pot ţine de mână”

Tehnologia UIMITOARE care aduce mai aproape relaţii la distanţă. Partenerii ”se pot ţine de mână”
Publicat: 26.02.2017
Cuplurile care sunt despărţite de distanţa mare se pot plimba, vizona filme împreună şi chiar îşi pot face masaje unii altora, folosind noua tehnologie.

Cercetătorii de la Simon Fraser University (SFU) au creat o pereche de mânuşi interconectate numite Flex-N-Feel, relatează Science Daily.

Când degetele se flexează într-o mănuşă, acţiunile sunt transmise la partenerul de la distanţă purtând cealaltă mănuşă. Senzorii tactili ai mănuşii permit purtătorului să „simtă” mişcările.

Pentru a captura aceste mişcări, senzorii sunt ataşaţi la un microcontroller. Senzorii furnizează o valoare pentru fiecare flexare şi sunt transmişi cu ajutorul unui modul WiFi.

Utilizatorii pot face gesturi intime cum ar fi atingerea feţei, ţinutul de mână şi îmbrăţişări.

Deocamdată, mănuşile sunt un prototip. Alte proiecte se concentrează pe împărtăşirea experienţelor, inclusiv o realitate virtuală care permite „privitul cu ochii” partenerului, iar altul permite utilizatorilor de a transmite vizual activităţile partenerului de la distanţă, numit Be With Me.

De asemenea, cercetătorii studiază cum viitoarea generaţie de roboţi pot ajuta la unirea cuplurilor şi participarea împreună în activităţi.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Invenţie inedită: Pillow Talk, perna care face relaţiile la distanţă mai plăcute (VIDEO)

Prima condiţie pentru ca un cuplu să reziste

Un cuplu a construit o altfel de ,,casă verde”. Se încălzesc iarna şi au legume pe tot parcursul anului

Incredibila poveste a unui cuplu care stă împreună de 75 de ani

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase