Home » Lumea digitală » În Japonia a fost lansată o aplicaţie care avertizează utilizatorii să evite zonele unde au avut loc atacuri sexuale

În Japonia a fost lansată o aplicaţie care avertizează utilizatorii să evite zonele unde au avut loc atacuri sexuale

În Japonia a fost lansată o aplicaţie care avertizează utilizatorii să evite zonele unde au avut loc atacuri sexuale
Publicat: 27.02.2017
În Japonia a fost lansată recent o nouă aplicaţie Mimamotchi pentru telefoanele mobile care avertizează în timp real utilizatorii, în special femeile, în momentul în care ajung în zonele unde au avut loc violuri şi abuzuri sexuale.

 Aplicaţia Mimamotchi poate transmite o avertizare rapidă şi precisă însoţită de o hartă a zonelor unde au avut loc atacuri sexuale, violuri sau molestări, notează Rador.

Atacurile sexuale din Japonia sunt dezvăluite de o hartă ce detaliază locurile unde femeile sau copiii au fost violaţi şi abuzaţi în 2016. Programul a fost conceput de poliţia niponă. Proprietarul smartphone-ului este urmărit cu ajutorul unui serviciu de localizare şi monitorizare GPS. Semnalul de avertizare de pe telefonul mobil este activat în momentul în care proprietarul telefonului se află în zona de risc în care a avut loc, pe o rază de cinci kilometri, în ultimul an, un viol, o agresiune sexuală sau o molestare, relatează „The Independent”.

Zonele în care femeile sunt cel mai frecvent expuse atacurilor violatorilor sunt menţionate pe hartă cu o nuanţă de roşu aprins. În cazul unei situaţii excepţionale, cu ajutorul acestei aplicaţii poate fi anunţată poliţia. Potrivit Google Play, aplicaţia se bucură de mare popularitate în rândul japonezilor. Majoritatea niponilor susţin că femeile care revin foarte târziu de la muncă au mare nevoie de o astfel de aplicaţie.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase