Home » Lumea digitală » Inteligenţa artificială atinge noi limite! Acum poate învinge jucători de poker profesionişti

Inteligenţa artificială atinge noi limite! Acum poate învinge jucători de poker profesionişti

Inteligenţa artificială atinge noi limite! Acum poate învinge jucători de poker profesionişti
Publicat: 07.03.2017
O echipă de savanţi a captat fascinaţia lumii atunci când au creat un program atât de complex încât a putut învinge profesionişti de poker la jocul Texas hold'em.

Echipa de cercetători a elaborat programul numit DeepStack, care a învins în luna decembrie jucători profesionişti de poker, iar recent, realizarea a fost publicată în revista de specialitate Science.

Această realizare este esenţială pentru dezvoltarea inteligenţei artificiale, întrucât DeepStack face legătura între abordările pentru jocuri cu informaţie exactă, precum şahul, cu abordările implicate în jocurile unde informaţia este imperfectă, precum pokerul, unde este nevoie de intuiţie. Michael Bowling, profesor la Universitatea Alberta susţine că „pokerul a fost o provocare mare în inteligenţa artificială”, relatează Science Daily.

Aşadar, pokerul implică probleme complexe care nu se reduc doar la un set fix de informaţii, ci trebuie o adaptare din mers care presupune intuiţie şi capacitatea de a vedea prezice mişcările altor participanţi.

Aşadar, pokerul poate fi un punct de plecare, iar după cum susţine Bowling, această realizare se poate aplica mult dincolo de jocul de poker.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Avertismentul unui expert în inteligenţă artificială: „Roboţii vor gândi ca oamenii în doar 5 ani”

Inteligenţa Artificială a transformat Google Translate şi are capacitatea să reinventeze IT-ul

Cum l-ar putea detrona inteligenţa artificială pe Einstein

Inteligenta artificiala o va depasi pe cea umana pana in 2020

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase