Home » Lumea digitală » Eşarfa care te poate face invizibil

Eşarfa care te poate face invizibil

Eşarfa care te poate face invizibil
Publicat: 18.04.2017
Pentru a fi mereu în lumina radarelor, dar şi pentru a ieşi din tipare, designerii se reinventează non-stop. Însă artistul Adam Harvey din Berlin a realizat un produs aflat la graniţa dintre fashion şi tehnologie – eşarfa care impiedică recunoaşterea facială de către computerele special realizate în acest sens, informează BBC, citat de Businessmagazin.ro.

Utilizarea software-ului de recunoaştere facială în scopuri comerciale este o practică din ce în ce mai folosită, iar companii mari ca Amazon sau Facebook se bucură de efectele sale. Între timp, cei care se luptă pentru dreptul la intimitate ripostează.

Proiectul Hyperface presupune imprimarea unor modele, pe textile sau articole de îmbrăcăminte, special create pentru a induce în eroare softurile de acest tip. Hyperface presupune anumite tipare de imprimeuri care pot fi interpretate de software ca părţi ale feţei umane, precum ochi, gura şi alte caracteristici. Interpretarea vestimentară a artistului Adam Harley reprezintă, după spusele sale, o ofensă la adresa tehnologiei intruzive.

Citeşte continuarea pe BusinessMagazin.ro

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase