Home » Lumea digitală » Din cauza dificultăţilor de la şcoală un adolescent a creat o aplicaţie care l-a ajutat enorm şi i-a adus şi 30.000 de clienţi

Din cauza dificultăţilor de la şcoală un adolescent a creat o aplicaţie care l-a ajutat enorm şi i-a adus şi 30.000 de clienţi

Din cauza dificultăţilor de la şcoală un adolescent a creat o aplicaţie care l-a ajutat enorm şi i-a adus şi 30.000 de clienţi
Publicat: 28.06.2017
În timpul primului an de liceu, Amit Karla a decis să construiască o aplicaţie care să îl ajute la teme. Astfel, în mai 2015 el a început să lucreze la ceea ce a devenit astăzi aplicaţia iOS 6284 Calc. Nu seamănă însă cu nicio altă aplicaţie de calcul, fiind realizată special pentru cursurile urmate de tânăr.

Kalra, în vârstă de 16 ani, fusese recent transferat la o şcoală unde trebuia să urmeze un curs pe care îl absolvise deja. Până a reuşit să îşi convingă părinţii să îl retrimită la vechea şcoală, el rămăsese în urmă cu materia, scrie Business Magazin.

„M-am chinuit puţin”, a povestit Kalra celor de la Business Insider. „Eram pe cont propriu, nu mai ştiam pe nimeni de la curs.”

Chiar dacă nu avea prea multe studii în domeniul limbajelor de programare, Kalra a petrecut săptămâni întregi citind manuale şi exersând. Astfel, el a reuşit să lanseze aplicaţia în mai puţin de 6 luni.

Până în prezent, 6284 Calc a fost descărcată de peste 30.000 de utilizatori. A atras chiar şi atenţia celor de la Apple, care l-au invitat la conferinţa anuală a developerilor din 2016.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase