Home » Lumea digitală » Ponturile Go4it: Aplicaţiile pentru android care consumă puţine date mobile şi ocupă puţin spaţiu

Ponturile Go4it: Aplicaţiile pentru android care consumă puţine date mobile şi ocupă puţin spaţiu

Ponturile Go4it: Aplicaţiile pentru android care consumă puţine date mobile şi ocupă puţin spaţiu
Publicat: 11.12.2017
Sunt încă mulţi utilizatori de dispozitive mobile în România care au incluse în abonamente pachete reduse de date mobile. Consumul mediu lunar de internet mobil pe fiecare conexiune a fost de 1,2 GB în prima jumătate a acestui an, potrivit ANCOM. Totodată, smartphone-urile entry-level sunt în continuare cele mai populare. Acestea nu dispun de capacitate de stocare mare, iar utilizatorii trebuie să fie atenţi cum administrează spaţiul. Conştiente de aceste probleme, marile companii au lansat aplicaţii „Lite”, cu dimensiuni şi consum de date mai reduse decât cele normale.
Vă prezentăm lista celor care sunt disponibile în acest moment:
 
Google Files Go
 
Aceasta nu este o versiune „Lite” a unei alte aplicaţii, ci un instrument util pentru cei care au telefoane cu capacitate de stocare redusă şi memorie RAM mică. Files Go este un manager de fişiere creat de Google, prevăzut cu funcţii pentru optimizarea spaţiului de stocare şi schimburi offline de fişiere între utilizatorii de telefoane cu Android.
 
Facebook Lite
 
Facebook este una dintre cele mai populare aplicaţii mobile din lume, dar foarte mulţi utilizatori trăiesc în ţări în care pachetele de date sunt scumpe sau conexiunile la internet slabe. Mai mult, aplicaţia obişnuită are dimensiuni mari şi tinde să folosească tot mai mult spaţiu pe măsură ce este folosită. De exemplu, în smartphone-ul meu, cumpărat acum o lună, aplicaţia Facebook ocupă 490 MB. Facebook Lite are doar 6,43 MB şi consumă semnificativ mai puţine date, deoarece păstrează doar funcţiile de bază ale reţelei de socializare online.
 
Facebook Messenger Lite
 
Aceasta este o aplicaţie preferată şi de mulţi utilizatori cu smartphone-uri high-end. Asta deoarece nu include anumite elemente considerate de mulţi enervante, precum secţiunea Stories. Lite nu include chat video, integrare cu serviciul SMS şi nici „chat heads”. De aceea ocupă doar 11 MB (vs 237 MB pe telefonul meu pentru aplicaţia Messenger).
 
Citeşte continuarea pe Go4it

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase