Home » Lumea digitală » Bitdefender: 24% dintre atacurile informatice au ca scop generarea de monede virtuale

Bitdefender: 24% dintre atacurile informatice au ca scop generarea de monede virtuale

Bitdefender: 24% dintre atacurile informatice au ca scop generarea de monede virtuale
Publicat: 05.04.2018
Potrivit unui studiu publicat de Bitdefender, hackerii şi-au schimbat în ultimele luni strategia de monetizare, renunţând la infectarea victimelor cu ransomware în favoarea unei activităţi mai puţin riscantă şi mult mai facilă de a câştiga bani.
În ultimele şase luni, ponderea raportărilor lunare de aplicaţii care minează monedă virtuală în România s-a triplat, de la 8% din totalul ultimelor şase luni în septembrie, la 24% în luna februarie. În aceeaşi perioadă de timp, atacurile ransomware au înregistrat o uşoară scădere, de două procente, ceea ce arată că infractorii cibernetici se orientează spre o metodă mult mai facilă de a câştiga bani.
 
Hackerii au fost întodeauna motivaţi de sumele câştigate, iar minatul de monedă virtuală este cea mai nouă tendinţă de a genera bani, mizând pe aceiaşi vectori de atac folosiţi anterior pentru a disemina ransomware. Aprecierea recentă a valorii monedei virtuale Bitcoin, de până la 19.000 de dolari per unitate, a determinat infractorii să se reorienteze spre minatul banilor virtuali, în detrimenul livrării de ransomware.
 
Citeşte continuarea pe Go4it.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase