Home » Lumea digitală » Ce este tehnologia 5G?

Ce este tehnologia 5G?

Ce este tehnologia 5G?
Publicat: 07.08.2018
Tehnologia de internet mobil 5G ar putea fi lansată chiar de la începutul anului viitor în anumite ţări şi promite viteză de descărcare de 10-20 de ori mai repede decât cea pe care o utilizăm în prezent, potrivit BBC. Dar ce diferenţă face în viaţa oamenilor? Vor avea nevoie de telefoane noi? Va rezolva problema oamenilor din zonele rurale?
Ce este tehnologia 5G
 
Este a cincea generaţie de conectivitate a internetului mobil, care promite viteze mult mai mari de încărcare şi descărcare, acoperire mult mai largă şi conexiuni mai stabile.
 
Tehnologia 5G se rezumă în principal la utilizarea mai eficientă a spectrului radio şi la a permite mai multor dispositive să acceseze acelaşi internet mobil în acelaşi timp
 
Cu ce ne ajută tehnologia 5G
 
„Orice facem acum cu smartphone-urile noastre, vom putea să o facem mai repede şi mai bine”, spune Ian Fogg, analist în cadrul Open Signal, o companie de analiză în cadrul segmentului de date mobile.
 
„Gândiţi-vă la ochelarii smart care vin cu realitate augmentată, la realitate virtuală pe mobil, la o calitate mult mai bună video şi la IoT care generează oraşe smart”, adaugă Fogg. „Ceea ce este cu adevărat interesant sunt toate serviciile noi care vor fi construite pe 5G şi pe care nici nu putem să le prezicem încă”.
 
Imaginaţi-vă un roi de drone care cooperează pentru a desfăşura o misiune de căutare şi salvare, care pot trage focuri de avertizare şi care pot monitoriza traficul, toate comunicând wireless una cu cealaltă şi cu baza prin reţelele 5G.
 
În acelaşi timp, mulţi consider că 5G va fi crucială pentru vehiculele autonome şi pentur comunicarea dintre acestea pentru a citi datele din trafic şi hărţi în timp real.
 
La o scară mai mică, cei care se joacă pe telefon vor experimenta mai puţine întârzieri de conexiune, sau deloc. Jocurile pe mobil ar trebui să ajungă la reacţii instante şi fără timpi de aşteptare.
 
Apelurile video ar trebui să ofere o imagine şi un sunet mult mai clar, fără nicio eroare, în timp ce device-urile de tip smartwatch sau brăţările de fitness vor putea monitoriza condiţia de sănătate în timp real, alertând doctorii în caz că apare o urgenţă.
 
Continuarea pe Business Magazin.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase