Home » Lumea digitală » Samsung lansează Q900R, primul său televizor 8K, cu o rezoluţie de patru ori mai mare decât cea a televizoarelor UHD

Samsung lansează Q900R, primul său televizor 8K, cu o rezoluţie de patru ori mai mare decât cea a televizoarelor UHD

Samsung lansează Q900R, primul său televizor 8K, cu o rezoluţie de patru ori mai mare decât cea a televizoarelor UHD
Publicat: 31.08.2018
Mulţi încă nici nu au făcut trecerea de la televizoare CRT la unele LCD, sau de la Full HD la 4K, însă Samsung deja lansează un televizor 8K, cu rezoluţie de patru ori mai mare decât cea a televizoarelor UHD din prezent. Noul televizor se numeşte Q900R şi este bazat pe tehnologia QLED care se regăseşte pe cele mai puternice modele ale sale din prezent.

În ciuda faptului că televizoarele 4K de calitate au început să fie accesibile de foarte puţin timp, Samsung doreşte să aducă pe piaţă încă din luna septembrie a acestui an primul său model de televizor cu rezoluţie 8K. Întrucât nu există încă prea mult conţinut pentru acest format video, în afara unor demonstraţii tehnologice filmate cu aparate de cinema extrem de scumpe, Samsung se bazează pe tehnologia sa de upscaling a conţinutului deja existent, scrie go4it.

Se pare că producătorul sud coreean a dezvoltat noi metode de a îmbunătăţi imaginile 4K şi la rezoluţii mai mici folosind algoritmi de inteligenţă artificială şi procesoare puternice, care să le aducă la o calitate mai apropiată de cea a rezoluţiei 8K nativă. Desigur, este greu de intuit acum cât de eficiente sunt aceste metode folosind conţinut web de exemplu şi nu filme Blu-Ray 4K HDR.

Şi că tot a venit vorba de HDR, noul Q900R va beneficia de un panou cu luminozitate maximă de 4.000 cd/m2 (nits), cam de patru ori faţă de cât oferă un televizor HDR foarte bun din prezent şi cam de două ori mai luminos decât modelul Q9F lansat în primăvara acestui an. De asemenea, acest televizor va fi unul dintre primele care oferă suport pentru tehnologia HDR10+, ceva ce va fi lansat şi pe alte modele mai noi sub forma unui update software.

Din păcate, nu ştim exact cât va costa o asemenea „bestie” de televizor, însă nu ne aşteptăm să fie accesibil utilizatorilor de rând. Cel mai probabil, acesta va intra în categoria produselor „de lux”, dimensiunile în care va fi valabil fiind de 65, 75, 82 şi 85”. În acest moment, chiar şi cele mai puţin performante televizoare costă peste 1.000 de euro la dimensiuni de 65” în diagonală, deci probabil că preţul unui Samsung Q900R ar putea depăşi lejer câteva mii de euro.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase