Home » Lumea digitală » Noii câini-roboţi care îţi pot livra prânzul chiar pe birou

Noii câini-roboţi care îţi pot livra prânzul chiar pe birou

Noii câini-roboţi care îţi pot livra prânzul chiar pe birou
Publicat: 12.01.2019
Compania Continental a făcut echipă cu ANYbotics pentru a combina mobilitatea unui robot cu patru picioare, asemănător cu câinele-robot al companiei Boston Dynamics, cu un vehicul autonom. Rezultatul, prezentat într-o demonstraţie la Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas, seamănă cu un scenariu desprins parcă dintr-un SF.

Conceptul este unul neobişnuit: un vehicul autonom ajunge la o adresă şi scoate unul sau mai mulţi câini-roboţi, numiţi ANYmals, pentru a completa livrarea. În timpul unei demonstraţii, roboţii au urcat scările şi chiar au sunat la o uşă, potrivit Futurism.

Ideea este de a găsi o soluţie pentru mobilitatea urbană pentru a extinde livrarea chiar la uşa destinaţiei. Compania precizează că livrările ar putea fi realizate non-stop.

Totuşi, tehnologia mai are loc de îmbunătăţiri până să fie comercializată, iar un motiv pentru întârziere poate fi infrastructura: o parte din trotuar ar trebui îmbărţit cu aceste vehicule. Ca nivel de tehnologie, însă, au fost realizate progrese semnificative, un exemplu în acest sens fiind roboţii creaţi de Boston Dynamics.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Mai pot fi opriţi câinii roboţi? ”Perseverenţa”cu care a fost înzestrat SpotMini poate speria

VIDEO De la salamandre amfibii la câini robotici: roboţii care revin la natură. Savanţii creează ”animale” mecanice care se descurcă (aproape) la fel de bine ca cele naturale

Câinele robotic SpotMini a învăţat să deschidă uşi. ”Uşile nu îi mai pot opri, suntem în pericol”

Accident ”mortal” între roboţi: o maşină Tesla autonomă a lovit un alt robot controlat de inteligenţă artificială – VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase