Home » Lumea digitală » Vehiculele Tesla Model 3 filmează în secret pasagerii acestora. Explicaţiile lui Elon Musk

Vehiculele Tesla Model 3 filmează în secret pasagerii acestora. Explicaţiile lui Elon Musk

Vehiculele Tesla Model 3 filmează în secret pasagerii acestora. Explicaţiile lui Elon Musk
Publicat: 09.04.2019
Noul Tesla Model 3 vine şi cu o cameră special pentru supravegherea video a celor aflaţi în maşină, fiind ceva nou pentru compania de automobile, iar lui Elon Musk i-au fost cerute clarificări.

Plasată deasupra oglinzii centrale din habitaclu, noua cameră video este percepută de unii posesori Tesla Model 3 ca pe o încălcare a intimităţii. Îngrijorările sunt amplificate şi de faptul că fiecare vehicul este prevăzut cu conexiune permanentă la internet, computerul de bord sincronizând în mod constant informaţii cu serverele Tesla, scrie go4it.

Înainte ca situaţia să degenereze, CEO-ul Elon Musk a venit cu o explicaţie: noua cameră web interioară deserveşte o funcţie numită Sentry Mode, adresată companiilor de Taxi care doresc să monitorizeze în permanenţă ce se întâmplă la bordul vehiculelor.

Pentru utilizatori obişnuiţi, camera video interioară ar putea fi folosită în combinaţie cu sistemul antifurt pentru a înregistra pătrunderile neautorizate în vehicul.

În viziunea lui Elon Musk, proprietarii de vehicule Tesla Model 3 vor putea pe viitor să le închirieze ca servicii de ride-sharing autonome, banii câştigaţi în timp ce te afli acasă sau la birou amortizând parţial sau chiar integral preţul de achiziţie al vehiculului.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase