Home » Lumea digitală » Apple va informa utilizatorii iPhone când va face actualizări care reduc performanţa

Apple va informa utilizatorii iPhone când va face actualizări care reduc performanţa

Apple va informa utilizatorii iPhone când va face actualizări care reduc performanţa
Publicat: 25.05.2019
La peste un an de la pornirea scandalului în care Apple a fost acuzat că reduce intenţionat performanţele telefoanelor iPhone pentru a ascunde defectarea acumulatorilor, evitând astfel cheltuieli suplimentare deloc neglijabile cu înlocuirea acestora în perioada de garanţie, compania americană este obligată de un tribunal din Marea Britanie să renunţe la această tactică.

În luna decembrie 2017, gigantul Apple era confruntat cu dovezi şi acuzaţii imposibil de negat, oficialii companiei recunoscând în cele din urmă că reduc în mod intenţionat performanţa telefoanelor iPhone de generaţie mai veche pentru a compensa uzura acumulatorului Li-ion, care nu mai poate susţine consumul de energie al telefonului în momente de utilizare intensivă. Însă suspiciunile mergeau mai departe decât substratul tehnic al problemei, Apple fiind suspectat că sabotează generaţiile iPhone anterioare limitând artificial performanţa acestora, cu scopul de a influenţa decizia utilizatorilor privind cumpărarea unui nou telefon iPhone.

Între timp, Apple pare să fi scăpat de sancţiuni concrete pentru acuzaţiile aduse, compania fiind doar obligată să-şi informeze clienţii atunci când actualizările de iOS afectează performanţa telefoanelor iPhone.

În urma scandalului care ameninţa să tragă compania în procese foarte costisitoare, costând milioane de dolari în despăgubiri, Apple a introdus în sistemul iOS noi funcţii care ajută utilizatorii să evalueze direct starea de „sănătate” a bateriei şi impactul acesteia asupra performanţelor resimţite. 

Vezi continuarea în Go4it!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase