Home » Lumea digitală » Hackerii au spart serverele laboratoarelor de robotică ale NASA

Hackerii au spart serverele laboratoarelor de robotică ale NASA

Hackerii au spart serverele laboratoarelor de robotică ale NASA
Publicat: 24.06.2019
Laboratorul de Propulsie al NASA s-a dovedit foarte competent în proiectarea rachetelor pentru misiunile spaţiale, dar are probleme în ceea ce priveşte securitatea datelor sale.

Conform unui raport de 82 de pagini al biroului de inspecţie al Agenţiei Spaţiale Nord-Americane, sistemul de securitate cibernetică al JPL, Laboratorul de Propulsie prin Jet, este vulnerabil în faţa atacurilor, notează Futurism.

De fapt, vulnerabilităţile acestui sistem par a fi destul de mari. De exemplu, raportul arată că 23 de dosare care conţineau informaţii esenţiale pentru misiunile spaţiale au fost furate. În plus, pentru a înrăutăţi situaţia, acest atac informatic a rămas nedescoperit pentru aproape 10 luni.

Atacul cibernetic pare a fi fost executat cu ajutorul unui Raspberry Pi, un mini computer de dimensiunile unui card de credit, care nu a fost verificat de către programatorii JPL înainte de a fi folosit.

Accesul acestui computer a fost restricţionat din sistemele Laboratorului, dar nu înainte ca hackerii să fi identificat o modalitate prin care să evite sistemele  reţelei şi să obţină date importante.

Pe lângă acest incident, raportul vorbeşte şi de o vulnerabilitatea a software-ului care permite inserarea unor programe malware care pot să cripteze anumite informaţii sau sistem şi să solicite plăţi pentru a decriptarea datelor.

Citeşte şi:

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase