Home » Lumea digitală » Xiaomi brevetează smartphone-ul cu ecran faţă-verso

Xiaomi brevetează smartphone-ul cu ecran faţă-verso

Xiaomi brevetează smartphone-ul cu ecran faţă-verso
Publicat: 18.01.2020
Xiaomi părând să dorească un smartphone de tip convenţional, prevăzut cu un ecran OLED pliat permanent pe exteriorul carcasei.

Apărând ca o variaţie a lui Xiaomi Mi Mix Alpha, un concept ilustrat cu un clip de promovare publicat toamna anului trecut, noul design lasă liberă una dintre laturile carcasei, făcând posibilă acomodarea fără prea multe complicaţii a camerei foto şi eventuale butoane fizice.

A doua schiţă prevede trecerea ecranului peste partea de sus a carcasei, rezultând un design perfect simetric pe verticală şi posibil, mai plăcut de manevrat cu o singură mână. Cu această abordare, partea din faţă a telefonului poate fi ocupată exclusiv de ecranul încadrat cu o ramă îngustă, întinsă pe trei din cele patru laturi. Şi la partea din spate abordarea este surprinzător de convenţională, camera foto apărând prin ecranul perforat într-o locaţie convenabilă.

Fără nevoia unei camere frontale dedicată, noul design s-ar putea dovedi şi foarte practic, ecranul extins faţă-verso servind atât pentru încadrarea pozelor şi redarea mesajelor de notificare, cât şi pentru personalizare, imaginea de fundal apărând pe aproape întreaga carcasă a telefonului.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase