Home » Lumea digitală » Whatsapp nu va mai funcţiona din 2020 pe o mulţime de telefoane. E timpul să ţi-l schimbi?

Whatsapp nu va mai funcţiona din 2020 pe o mulţime de telefoane. E timpul să ţi-l schimbi?

Whatsapp nu va mai funcţiona din 2020 pe o mulţime de telefoane. E timpul să ţi-l schimbi?
Publicat: 16.01.2020
Începând cu 1 februarie 2020, Whatsapp nu va mai funcţiona pe telefoanele inteligente cu sisteme operative vechi. Concret, măsura va afecta toate acele telefoane mobile care utilizează Android 2.3.7 sau versiuni anterioare şi iOS 8 sau versiuni anterioare.

Compania a anunţat decizia pe pagina sa oficială. Whatsapp afirmă că pe dispozitivele amintite „nu mai este posibil să creezi conturi noi şi nici să verfici conturi deja existente”. Totuşi, dacă foloseşti Whatsapp vei putea continua să o faci până la data amintită, anume 1 februarie, deşi, aşa cum anunţă compania, din cauza faptului că „aceasta nu mai primeşte update-uri pentru acele sisteme operative, unele dintre funcţiile Whatsapp pot înceta să funcţioneze în orice moment”.

Asta înseamnă că aplicaţia de mesagerie cea mai populară de pe glob va înceta să funcţioneze pe un număr mare de terminale: iPhone 3, iPhone 3GS şi iPhone 4, adică toate modelele mai vechi decât iPhone 5.

iPhone XI – oferte eMAG

În cazul Android, dat fiind numărul mare de branduri care folosesc acest sistem de operare, lista este enormă, deşi, dacă este să găsim un punct comun al acestora, putem spune că toate telefoanele lansate în 2010 sau mai devreme vor înceta să mai fie compatibile cu Whatsapp. Asta dacă a ţinut bateria la vreun telefon cu Android din acea perioadă, încât să mai funcţioneze şi astăzi, un deceniu mai târziu.

iPhone XI – oferte eMAG

Unele dintre telefoanele cu Android care nu vor mai funcţiona cu Whatsapp sunt Google Nexus One, Samsung Galaxy S2, Sony Xperia S, LG Optimus 3D, Huawei Activa 4G sau Motorola MotoLuxe.

În plus, în acelaşi anunţ al companiei, se mai aminteşte că începând cu 31 decembrie 2019 „nu se va mai putea utiliza Whatsapp pe niciun dispozitiv cu sistem de operare Windows Phone anterior versiunii 8.1”. Adică, ultima versiune înainte de trecerea la Windows 10 Mobile.

Astfel, după toate aceste restricţii, Whatsapp va fi compatibil, începând cu februarie, doar cu următoarele sisteme de operare: Android cu sistem de operare 4.0.3 sau mai nou, iPhone cu iOS 9 sau mai nou, unele modele de telefoane cu sistemul de operare KaiOS 2.5.1 sau mai nou, inclusiv telefoanele JioPhone şi JioPhone 2.

iPhone XI – eMAG

De ce nu va mai funcţiona Whatsapp pe terminalele vechi? Facebook, proprietara Whatsapp, vrea să updateze aplicaţia, pentru versiuni tot mai puternice şi cu funcţii îmbunătăţite, iar multe din sistemele de operare vechi nu suportă sau nu oferă stabilitatea necesară pentru ca aplicaţia să funcţioneze cu fluiditate şi rapiditate, două din caracteristicile la care Facebook ţine foarte mult.

Aşadar, dacă te afli în situaţia de a deţine unul dintre telefoanele amintite, care nu vor mai suporta Whatsapp din 2020, poate că este timpul să-ţi schimbi smartphone-ul pentru unul mai bun şi mai nou. Unul din seria iPhone XI poate fi o idee de luat în seamă. Dincolo de faptul că nu vei avea probleme un deceniu de acum încolo cu aplicaţiile de orice fel, vei primi un smartphone care „îmbătrâneşte” mai lent decât orice telefon cu Android.

Un iPhone XI are, în mod normal, o durată de viaţă medie de 4-5 ani, timp în care actualizările sunt făcute continuu, după care actualizările vor fi tot mai rare. Ca o comparaţie, un Google Pixel, unul dintre cele mai bune telefoane cu Android, are o durată de viaţă a actualizărilor de doar 3 ani.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase