Home » Lumea digitală » Roboţii Boston Dynamics, testaţi de către Adam Savage. Ce a ieşit – VIDEO

Roboţii Boston Dynamics, testaţi de către Adam Savage. Ce a ieşit – VIDEO

Roboţii Boston Dynamics, testaţi de către Adam Savage. Ce a ieşit – VIDEO
Publicat: 28.01.2020
Adam Savage a testat modelul Spot, robotul care seamănă cu un câine, produs de către Boston Dynamics.

Adam Savage, inginer şi expert în efecte speciale, faimos la nivel mondial pentru emisiunea „Myth Bisters”, dar şi pentru munca pe care o depune în educarea publicului cu privire la diversele principii ştiinţifice a testat unul dintre roboţii produşi de către Boston Dynamics, notează Futurism.

În prezent, Savage îşi desfăşoară o parte a activităţii sale în cadrul seriei de pe You Tube, „„Tested”, iar în cadrul ultimului episod postat el a explicat că va colabora alături de oamenii de ştiinţă de la Boston Dynamics pentru a testa şi îmbunătăţi modelul Spot. Acest model este cunoscut în mediul virtual datorită faptului că seamănă foarte mult cu un câine, atât ca design, dar şi în ceea ce priveşte modul de deplasare.

În cadrul primului test, Savage a supus robotul unei curse cu obstacole în aer liber; Spot a trebuit să se urce pe stânci, să se deplaseze rin tuneluri şi să urce pe scări. 

Experţii din doemniul tehnologiei sunt de părere că această colaborare a Boston Dynamics cu Adam Sabage şi echipa acestuia face parte dintr-o iniţiativă mai mare de dezvoltare a companiei şi de a ajunge pe piaţă cu roboţii săi. De asemenea, în aceeaşi zi în care video-ul cu Savge a fost urcat pe You Tube, compania a anunţat numirea noului său CEO, Rob Playter. 

În ceea ce priveşte eforturile pe care Boston Dynamics le depune pentru a-şi promova produsele, acestea nu sunt direcţionate către marea masă a publicului, cel puţin nu încă, şi asta datorită faptului că roboţii acestei companii au încă preţuri foarte mari. Una dintre speculaţiile din mediul online este că această campanie este creată pentru a obişnui americanii cu ideea ca în dotarea instituţiilor de forţă se află roboţi.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase