Home » Lumea digitală » Netflix reduce cu 25% traficul din Europa

Netflix reduce cu 25% traficul din Europa

Netflix reduce cu 25% traficul din Europa
Publicat: 20.03.2020
Netflix a dat curs solicitării Comisiei Europene şi reduce cu 25% traficul din Europa pentru a păstra o bună funcţionare a infrastructurii de internet.

Netflix a decis să dea curs cererii formulate de Comisia Europeană, care a cerut ca platformele de streaming să limiteze traficul pe internet.

Netflix a anunţat că va reduce rezoluţia, care determină calitatea şi dimensiunea fişierelor sale audio şi video, pe toate fluxurile sale din Europa timp de 30 de zile, efectiv reducându-şi traficul în reţelele europene cu aproximativ 25%.

Comisarul Thierry Breton a facut joi apel la responsabilitatea serviciilor de streaming pentru a preveni colapsul infrastructurii.

Thierry Breton a discutat personal cu CEO-ul Netflix, Reed Hastings.

„Se recomandă ca platformele de streaming să ofere mai degrabă o calitate standard a transmisiei şi să coopereze cu operatorii de telecomunicaţii. Aceştia din urmă ar trebui să ia măsuri preventive şi de atenuare, încurajând utilizatorii să aplice setări care reduc consumul de date, inclusiv utilizarea reţelei Wi-Fi sau reducerea rezoluţiei pentru conţinut”, a notat Comisia Europeană.

Şi Youtube a anunţat vineri că va reduce calitatea de streaming în Uniunea Europeană pentru a evita blocarea reţelei de internet, deoarece mii de europeni, constrânşi de epidemia de coronavirus, trec la munca de acasă, anunţă Reuters.

Mişcarea a venit după ce Breton a vorbit cu CEO-ul Alphabet Sundar Pichai şi cu CEO-ul YouTube, Susan Wojcicki.

Compania a declarat că a văzut doar câteva vârfuri de utilizare, dar a decis să acţioneze pentru a reduce la minim stresul asupra sistemului.

Un purtător de cuvânt a declarat că decizia include Marea Britanie şi va dupa iniţial 30 de zile, sub rezerva revizuirii.

Furnizorii de telecomunicaţii europeni, de la Vodafone la Deutsche Telekom, au raportat o creştere în traficul de date în ultimele zile, forţându-l pe Breton să emită apelul său preventiv, înainte ca internetul să se oprească.

Breton doreşte ca internetul să poată face faţă serviciilor importante, cum ar fi asistenţa medicală şi învăţământul online.

Inspectorul Raquel, din „La Casa de Papel”, diagnosticată cu COVID-19

O serie de vedete au fost infectate de coronavirus. Una dintre ele este actriţa de origine spaniolă Itzar Ituno, în vârstă de 45 de ani, cunoscută pentru rolul inspectoarei Raquel Murillo, din serialul „La Casa de Papel”. Ea a afirmat că a fost diagnosticată cu virusul SARS-CoV-2, care provoacă boala COVID-19, prin intermediul unui mesaj postat pe contul personal de Instagram.

Itzar Ituno a spus că starea ei este în general bună şi că simptomele sunt uşoare.

Actriţa i-a îndemnat pe oameni să reducă contactul şi să ia foarte în serios sfaturile specialiştilor, spunând că virusul este deosebit de periculos pentru cei vulnerabili. Noul sezon din serialul La Casa de Papel va debuta pe Netflix pe 3 Aprilie.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase