Home » Lumea digitală » Bill Gates finanţează cu 1 miliard de dolari crearea unei reţele globale de sateliţi pentru supraveghere video

Bill Gates finanţează cu 1 miliard de dolari crearea unei reţele globale de sateliţi pentru supraveghere video

Bill Gates finanţează cu 1 miliard de dolari crearea unei reţele globale de sateliţi pentru supraveghere video
Publicat: 29.03.2020
Scopul acesteui proiect este reprezentat de a crea o reţea de sateliţi cu acoperire globală, al cărei rol este de a permite supravegherea video în timp real şi nefiltrată oricărei regiuni a planetei noastre.

Fostul CEO Microsoft, Bill Gates şi gigantul tehnologic japonez Softbank au anunţat finanţarea cu 1 miliard de dolari a unei companii de satelit care intenţionează să plaseze pe orbita Pământului o reţea de sateliţi cu acoperire globală, al cărei rol este de a permite supravegherea video în timp real şi nefiltrată oricărei regiuni a planetei noastre. Compania de satelit cu sediul în Washington beneficiază şi de susţinerea gigantului aerospaţial Airbus.

EarthNow intenţionează să folosească nu mai puţin de 500 de sateliţi pentru a obţine simultan acoperire video live a oricărei regiuni de pe glob, cu doar o secundă de întârziere.

Fondatorul EarthNow, Russel Hannigan, a declarat: „Obiectivul nostru este simplu; vrem să vă conectăm vizual cu Pământul în timp real.”

Hannigan a declarat pentru publicaţia Wall Street Journal că preţul proiectului se poate ridica la 1 miliard de dolari, prima etapă de finanţare acoperind deja etapa de planificare a proiectului.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase