Home » Lumea digitală » Microsoft va investi o sumă uriaşă într-un proiect ”cloud” polonez

Microsoft va investi o sumă uriaşă într-un proiect ”cloud” polonez

Microsoft va investi o sumă uriaşă într-un proiect ”cloud” polonez
Publicat: 06.05.2020
Microsoft va investi 1 miliard de dolari în Polonia, în cadrul unui plan care va implica deschiderea unui centru de date în ţară pentru a furniza servicii cloud companiilor şi instituţiilor guvernamentale, anunţă Reuters.

Microsoft a semnat o înţelegere cu furnizorul de servicii cloud Chmura Krajowa, în condiţiile în care Polonia încearcă să se poziţioneze ca un centru regional pentru tehnologie.

„Cred profund că investiţiile Microsoft în Polonia vor fi importante pentru întreprinderi, instituţii publice şi sistemul de învăţământ şi le va permite să se transforme digital şi să implementeze noi standarde de muncă”, a declarat premierul polonez Mateusz Morawiecki într-o declaraţie.

Chmura Krajowa (Cloud Naţional) a fost constituită în 2018 de cea mai mare bancă din Polonia, PKO Bank Polski şi Fondul Polonez de Dezvoltare (PFR), cu scopul de a accelera digitalizarea întreprinderilor şi a administraţiei publice.

Parteneriatul cu Microsoft va dura şapte ani şi va implica instruirea polonezilor în tehnologia bazată pe cloud, potrivit Mediafax.  

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase