Home » Lumea digitală » Huawei va putea colabora cu companiile americane în domeniul tehnologiilor 5G

Huawei va putea colabora cu companiile americane în domeniul tehnologiilor 5G

Huawei va putea colabora cu companiile americane în domeniul tehnologiilor 5G
Publicat: 18.06.2020

Donald Trump a semnat pentru menținerea companiei pe Entity List pentru cel puțin încă un an.

Autoritățile americane deschid acum o mică portiță care este în favoarea companiilor americane. Departamentul de Comerț din SUA a adoptat un nou amendament al regulamentului de colaborare cu producătorul chinez. De acum înainte, companiile din SUA vor putea să colaboreze cu Huawei pentru standardizarea, dezvoltarea și implementarea de standarde 5G.

Companiile SUA vor putea colabora cu Huawei

Acest lucru nu înseamnă că restricțiile s-au terminat. Nici pe departe. De fapt, SUA continuă să încurajeze și să susțină chiar și financiar eliminarea echipamentelor 4G și 5G de la Huawei din rețelele operatorilor americani. Tot ce permite această nouă regulă este colaborarea dintre companiile americane și Huawei pentru dezvoltarea standardelor 5G.

Colaborarea nu trebuie să fie directă. Vorbim mai degrabă despre participarea comună în cadrul unor organizații internaționale. Huawei este una dintre companiile care alături de Nokia, Ericsson, Samsung și alte companii, au pus la punct ceea ce numim acum standardul 5G. Acesta va evolua în următorii câțiva ani, iar limitarea colaborării cu Huawei ar fi ținut companiile americane în afara acestor discuții.

Citește continuarea pe Go4it!

Huawei, acuzat că a încercat să compromită nucleul Linux cu un patch rău intenţionat

O ţară din Europa a adoptat ”Legea Huawei”, care revizuieşte securitatea telecomunicaţiilor

Huawei continuă asaltul la liderul Samsung şi în 2020, cu telefoane tot mai performante

Ce are de gând să facă Huawei pentru a limita sancţiunile Google? Şefii companiei au luat o decizie radicală şi, totodată, riscantă

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase