Home » Lumea digitală » Facebook și WhatsApp anunță că nu vor oferi informații despre utilizatorii lor Guvernului din Hong Kong

Facebook și WhatsApp anunță că nu vor oferi informații despre utilizatorii lor Guvernului din Hong Kong

Facebook și WhatsApp anunță că nu vor oferi informații despre utilizatorii lor Guvernului din Hong Kong
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 09.07.2020

Facebook şi serviciul său de mesagerie WhatsApp au anunţat că suspendă răspunsurile la solicitările guvernului din Hong Kong şi a autorităţilor de aplicare a legii privind informaţiile despre utilizatorii săi, scrie straitstimes.com.

Un purtător de cuvânt al Facebook a anunţat că se va lua o pauză „în aşteptarea unei evaluări” a legii privind securitatea naţională impusă în Hong Kong de China. Compania spune că va analiza legea din perspectiva respectării „drepturilor omului” şi se va consulta cu experţi în domeniu.

„Credem că libertatea de exprimare este un drept fundamental al omului şi susţinem dreptul oamenilor de a se exprima fără teamă pentru siguranţa lor sau alte repercusiuni”, a spus reprezentantul Facebook.

China a adoptat legea securităţii naţionale

Săptămâna trecuta, China a adoptat legea securităţii naţionale care se răsfrânge şi asupra metropolei Hong Kong şi care interzice acţiunile subversive, de secesiune, terorism şi ingerinţele străine.

Noua lege a fost condamnată de numeroase ţări şi de activişti pentru drepturile omului. Marea Britanie a declarat că va oferi unui număr de trei milioane de rezidenţi din Hong Kong şansa de a se stabili în regat şi în final, dreptul de a solicita cetăţenia, informează Mediafax.

Accesul la WhatsApp ar putea fi blocat în Hong Kong

Decizia Facebook ar putea duce la blocarea WhatsApp în Hong Kong, aşa cum s-a întâmplat în China continentală.

Hong Kong s-a bucurat de acces la internet fără restricţii, spre deosebire de China continentală, unde Google, Twitter şi Facebook sunt blocate.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase