Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » Cum comunică peştii între ei?

Cum comunică peştii între ei?

Cum comunică peştii între ei?
Publicat: 02.07.2014
Majoritatea oamenilor cred că peştii sunt muţi, deci comunicarea pe cale vocală ar fi imposibilă între ei. În realitate, lucrurile stau un pic diferit, iar peştii comunică frecvent între ei, folosindu-se de metode neaşteptate.

Nu doar că toţi peştii au simţul auzului deosebit de bine dezvoltat, dar pot comunica între ei prin intermediul unei game complexe de vibraţii produse cu ajutorul vezicii înotătoare.

Mai mult decât atât, există unele specii de peşti care trăiesc în recifurile tropicale, peşti care sunt capabili să emită sunete cu ajutorul cărora sperie şi intimidează nu doar alţi peşti, dar şi pe unii scafandri.

Cercetătorul Shahriman Ghazali din cadrul Universităţii din Auckland, Noua Zeelandă, susţine că peştii comunică unii cu alţii printr-o serie de zgomote de genul, „mormăiturilor”, „ţiuiturilor”, sau micilor „pocnituri” emise prin intermediul contracţiilor unui muşchi specializat din componenţa vezicii înotătoare.

Peştii comunică între ei din diferite motive precum atragerea unui partener sexual, sperierea prădătorilor sau orientarea în timpul înotului.

Dr. Ghazali a mai descoperit că peştii răpitori se bazează pe comunicarea dintre indivizii speciilor pe care-i vânează pentru a-i identifica şi localiza mai uşor. 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase