Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » Cum a devenit culoarea roşie atât de dominantă?

Cum a devenit culoarea roşie atât de dominantă?

Cum a devenit culoarea roşie atât de dominantă?
Publicat: 23.12.2016
Roşu are nenumărate atribute în lumea înconjurătoare. Atunci când trebuie să ne oprim semaforul este culoare roşie, covorul de la evenimentele speciale este roşu, însă ce face această culoare atât de specială?

Lungimea undei unei colori este un concept foarte abstract . Roşu este mai mult o senzaţie care este dominantă în lume. Una dintre primele activităţii ale primilor oameni era utilizarea vopselelor pentru decorare.  În trecut, oamenii îşi procurau colorile din natură de la animale şi plante. În urma excavărilor din mormintele neolitice au  fost descoperite borcane cu o vopsea numită kermes, care era obţinută din insecte şi era utilizată pentru colorarea materialelor textile.

Alte insecte utilizate pentru culoarea lor roşiatică erau cele din specia Dactylopius coccus. Atunci când europenii au colonizat Noua Lume vopseaua roşie era considerată una dintre cele mai scumpe. Noua Lumea a furnizat o nouă sursă de roşu obţinut din vegetale. 

Minereurile roşii au fost printre primele folosite pentru a da această culoare, potrivit dovezilor istorice. Rocile roşii erau adunate acum zeci de mii de ani, acesta aveau semnificaţii ritualice având în vedere că au fost descoperite urme ale culorii în mormintele şi practicile funerare din trecut. 

De asemenea, roşu era considerat ,,vopseaua războiului” după ce grecii antici au utilizat hematitul pentru a-şi decora trupul înainte de bătălii deoarece se credea că va creşte fluxul sanguin. 

Roşul este asociat în general cu puterea şi pericolul, însă în unele culturi reprezintă un semn al norocului. 

Sursa: Mail Online

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase