Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » Ce se întâmplă în organism după ce te laşi de fumat?

Ce se întâmplă în organism după ce te laşi de fumat?

Ce se întâmplă în organism după ce te laşi de fumat?
Publicat: 25.02.2017
Corpul se recuperează extrem de repede după renunţarea la ţigări. Însă unele schimbări rămân ireversibile.

La 20 de minute de la renunţatul la fumat tensiunea arterială revine la normal. Nicotina din ţigări eliberează epinerfină şi norepinefrină care cresc ritmul cardiac şi îngustează vasele sanguine.. Din cauza acestor substanţe extremităţile fumătorilor în general sunt reci, notează Huffington Post.

După două ore, nevoia de nicotină revine, iar persoanele devin nervoase şi anxioase. După opt ore, monoxidul de carbon din sânge este eliminat, permiţând ca nivelul oxigenului să revină la normal. În cazul fumătorilor înrăiţi, celulele roşii cresc în dimensiune, provocând în cele din urmă cheaguri de sânge. 

La 24 de ore după renunţarea la ţigări apare tusea puternică, acesta fiind modul în care corpul încearcă să scape de toate toxinele din plămâni.  În acelaşi moment riscul apariţiei bolilor cardiace scade. 

În 48 de ore, nicotina este eliminată complet din corp, iar persoanele încep să simtă din nou gustul mâncărurilor. La 72 de ore, dorinţa de nicotină va provoca dureri de cap, ameţeală, greaţă şi crampe. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase