Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » Pot prezice animalele cutremurele?

Pot prezice animalele cutremurele?

Pot prezice animalele cutremurele?
Publicat: 29.04.2018
Poveştile privind animalele ce încep să aibă un comportament ciudat atunci când are loc un cutremur sunt obişnuite, aşadar nu este ceva nou faptul că cercetătorii încearcă să înţeleagă acest fenomen. Analizele din cadrul unui studiu sugerează că dovezile nu sunt concrete.

Conform Science Alert, studiile cu privire la comportamentul neobişnuit al animalelor atunci când este cutremur sunt puţine. Aşadar, o echipă de cercetători din cadrul Centrului pentru Geoştiinţă din Germania a strâns toate analizele privind acest fenomen şi au corelat informaţiile cu observaţiile realizate pe animale

”Multe lucrări sugerează că animalele pot simţi înainte un cutremur, însă acesta este primul studiu în care sunt evaluate aceste date,” a declarat hidrogeologul şi principalul autor al lucrării Heiko Woith. Echipa a strâns 180 de studii ce acoperă 729 de rapoarte privind comportamentul straniu al animalelor asociat cu 160 de cutremure. Aceştia au analizat magnitudinea cutremurului, distanţa şi calitatea publicaţiei în sine. Majoritatea rapoartelor se axau pe trei evenimente: cutremurul din Noua Zeelandă din 2010, cel din 1984 din Nagano- ken Seibu (Japonia) şi cel din L’Aquila (Italia) din 2009. 

Per total, studiile au înregistrat activitatea a peste 130 de specii, de la câini la vaci şi viermi de mătase. Însă toate studiile cu excepţia a 14 dintre ele erau limitate, bazându-se doar pe o singură observaţie. Specialiştii consideră că animalele au fost probabil mai sensibile la tremurul iniţial. 

Conform speciaiştilor, pentru dovezi mai concludente sunt necesare studii realizate pe o perioadă îndelungată de timp în care animalele sunt observate în timpul mai multor cutremure. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase