Home » Natură » „Apărătorul animalelor din Fukushima”. Bărbatul care sfidează efectele radiaţiilor pentru a îngriji necuvântătoarele pe care toţi le-au abandonat după dezastrul nuclear

„Apărătorul animalelor din Fukushima”. Bărbatul care sfidează efectele radiaţiilor pentru a îngriji necuvântătoarele pe care toţi le-au abandonat după dezastrul nuclear

Publicat: 20.03.2015
Bărbatul din imagine se numeşte Naoto Matsumura, dar toţi îl cunosc drept "apărătorul animalelor din Fukushima".

Naoto Matsumura are 55 de ani şi este singurul om care locuieşte pe o zonă de 20 de kilometri în apropierea centralei de la Fukushima, după ce toţi locuitorii au fost evacuaţi în urma dezastrului nuclear care a avut loc aici cu câţiva ani în urmă.

Şi el a fost evacuat o dată cu ceilalţi, dar s-a întors la scurt timp, în ciuda interdicţiei impuse de guvern. Fostul muncitor din domeniul construcţiei voia să aibă grijă de propriile animale care rămăseseră în urmă, dar odată ajuns la fosta sa locuinţă a descoperit numeroase ale necuvântătoare care aveau nevoie de ajutorul lui.

FOTO: Bored Panda    FOTO: Bored Panda

Iniţial a eliberat animalele care fuseseră abandonate în grajduri sau rămăseseră legate în lanţuri. Apoi a început să le hrănească. De 4 ani le îngrijeşte, multe dintre necuvântătoare bazându-se pe ajutorul lui pentru a primi mâncare.

FOTO: Bored Panda    FOTO: Bored Panda

Matsumura ştie că este periculos să trăiască în zonă, dar spune că „refuză să se îngrijoreze din această cauză”. „Mi-au spus că nu mă voi îmbolnăvi în următorii 30- 40 de ani. Cel mai probabil voi fi mort până atunci oricum, aşa că de ce mi-ar păsa”, explică bărbatul.

FOTO: Bored Panda    FOTO: Bored Panda

Singurul lucru pe care îl face pentru a se proteja este acela că mănâncă hrană adusă din afara zonei afectate de dezastrul nuclear de la Fukushima.

El se bazează exclusiv pe donaţiile pe care le primeşte de la cei care îi apreciază munca pentru a putea hrăni toate animalele.

Sursă: Bored Panda

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase