Home » Natură » De ce ar putea dispărea broaştele ţestoase mai repede decât se credea

De ce ar putea dispărea broaştele ţestoase mai repede decât se credea

De ce ar putea dispărea broaştele ţestoase mai repede decât se credea
Publicat: 27.09.2015
Încălzirea climatică a provocat creşterea numărului de broaşte ţestoase masculi, în detrimentul femelelor, accentuând riscul dispariţiei acestor animale, a afirmat marţi, în Panama, un membru al conducerii Convenţiei asupra Conservării Speciilor Migratoare (CMS), citat miercuri de AFP.

„Creşterea temperaturilor la suprafaţa nisipurilor în zonele de reproducere a broaştelor ţestoase marine schimbă sexul” acestor animale, a spus Francisco Rillo de la CMS. Potrivit acestuia, când o broască ţestoasă îşi depune ouăle pe plajă, există de obicei un echilibru între embrionii de masculi şi femele, însă nisipul mai cald modifică predispoziţia naturală, făcând să crească numărul masculilor.

„Cu mai mulţi masculi, posibilitatea de întâlni femele va fi tot mai scăzută, cu impact asupra reproducerii. Specia începe să fie ameninţată”, a spus Rillo la un atelier al CMS organizat în Panama.

Acest fenomen se adaugă altora care afectează deja broaştele ţestoase, silite să îşi depună ouăle pe plaje tot mai deteriorate, cu hoteluri construite în zonele de cuibărit. Ele sunt supuse şi atacurilor altor specii şi furtului de ouă de către localnici, adaugă expertul.

CMS cuprinde 121 de ţări pe unde tranzitează speciile migratoare şi care au stabilit baze legale pentru protejarea lor.

Sursa: Agerpres

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase