Home » Natură » În Brazilia se defrişează la patru ani o suprafaţă de pădure echivalentă cu cea a Sloveniei

În Brazilia se defrişează la patru ani o suprafaţă de pădure echivalentă cu cea a Sloveniei

În Brazilia se defrişează la patru ani o suprafaţă de pădure echivalentă cu cea a Sloveniei
Publicat: 09.11.2015
Brazilia a defrişat în patru ani un teritoriu echivalent cu cel al Sloveniei, în ciuda marilor sale progrese în materie de mediu, cum ar fi reducerea exploatării forestiere ilegale şi un mai bun control al sistemului, potrivit unui raport publicat de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), informează agenţia France Presse.

OCDE a lansat în Brasilia acest raport care analizează politicile de protecţie a mediului şi relevă faptul că această ţară continuă să piardă cea mai mare suprafaţă de pădure din lume: 4800 kilometri pătraţi numai în anul 2014.

„O suprafaţă de pădure echivalentă cu cea a Sloveniei este pierdută la fiecare patru ani”, susţine OCDE.

Unul dintre principalele defecte ale programului său amplu de mediu este tocmai diferenţa dintre legislaţie şi aplicarea sa de fapt.

„Creşterea economică, expansiunea urbană, agricultura şi infrastructura au crescut, de asemenea, consumul de energie, utilizarea resurselor naturale şi presiunile asupra mediului”, se spune in raport, citat de Agerpres.

„În ciuda legislaţiei severe, există încă multe neajunsuri în implementarea şi aplicarea acesteia”, a subliniat OCDE care face apel la o mai bună integrare a obiectivelor de mediu şi a politicilor puse în aplicare.

Cu toate acestea, această ţară care are cea mai mare biodiversitate de pe planetă, este departe de a fi în situaţia alarmantă din anul 2004, atunci când 27.000 de kilometri pătraţi de pădure au fost distruşi.

De asemenea, Brazilia face parte din grupul ţărilor membre ale BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud), cu cele mai mari livrări de energie regenerabilă şi, de ceva timp, şi-a redus deja emisiile de dioxid de carbon (CO2) la nivele inferioare obiectivului fixat pentru anul 2020, menţionează AFP.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase