Home » Natură » O echipă de cercetători l-au descoperit în Brazilia pe Smeagol

O echipă de cercetători l-au descoperit în Brazilia pe Smeagol

Publicat: 22.11.2015
Oamenii de ştiinţă au numit noua specie de arahnidă, care trăieşte în peştere - landumoema Smeagol. Acest păianjen a fost găsit numai într-o reţea de peşteri din statul Minas Gerais, Brazilia.
Păianjenii din această specie sunt orbi, ceea ce sporeşte şi mai mult şansa de a se întâlni cu un arahnofob. Păianjenul landumoema Smeagol are picioare lungi şi subţiri şi e de culoare galben-auriu.
 
 
Cercetătorul Ricardo Pinto-da-Rocha şi colegii săi au declarat că zona în care păianjenul trăieşte, e o arie neprotejată, ameninţată de defrişări forestiere şi de extragerea de calcar. Cercetătorii care au efectuat studiul au solicitat să se stabilească o politică de conservare a populaţiei de landumoema Smeagol pe un termen lung, pentru a proteja zona din jurul peşterii.
 
Sursa foto: zookeys
 
Smeagol e personajul fictiv, din poveştile lui JRR Tolkien, „The Lord of the Rings”. Smeagol a fost corupt de Inel şi a devenit Gollum, un personaj care locuia într-o peşteră, lucru cel mai bine văzut pe pielea lui palidă, ochii bulbucaţi şi obiceiul de a emite zgomote înfiorătoare din gâtlej.
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase