Home » Natură » Zgarda care traduce mieunatul pisicilor

Zgarda care traduce mieunatul pisicilor

Zgarda care traduce mieunatul pisicilor
Publicat: 15.05.2016
Laboratorul Temptations Lab, al companiei americane cu acelaşi nume, care produce hrană pentru pisici, a prezentat un film înregistrat în format 3D-cu despre o zgardă pentru pisici ce traduce în limba engleză mieunatul şi sunetele scoase de feline.

Zgarada se numeşte Catterbox şi poate fi deja achiziţionată din comerţ în Marea Britanie, anuţă creatorii săi, citaţi de rador.ro.

Potrivit înregistrărilor video prezentate de autorii proiectului pe YouTube, zgarda este mai mult o jucărie şi mai puţin un ”translator”, dar recent au apărut informaţii potrivit cărora cercetătorii de la Universitatea Lund din Suedia au demarat un proiect de descifrare a limbajului pisicilor.

Cercetătorii  promit că până în anul, în câtiva ani, până în  2021 vor descifra în totalitate sunetele scoase de feline.

Oamenii de ştiinţă suedezi preconizează să înregistreze sunetele scoase de 50 de pisici domestice care locuiesc în zone diferite. Apoi  vor încerca să înţeleagă cum  este influenţat mieunatul de dispoziţia animalului.

”Traducerea” va încerca să stabilească ce exprimă sunetele scoase de pisici atunci când ele sunt prietenoase, când se bucură, când sunt jucăuşe, când le este foame, când sunt iritate sau răutăcioase, mai exact cum exprimă toate aceste sentimente prin intermediul sunetelor.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase