Home » Natură » Hang Son Doong, cea mai adâncă peşteră din lume, şi-a dezvoltat propriul climat şi nori – VIDEO

Hang Son Doong, cea mai adâncă peşteră din lume, şi-a dezvoltat propriul climat şi nori – VIDEO

Publicat: 01.06.2016
Peştera este atât de mare încât în interiorul ei poate încăpea un zgârie-nori cu 40 de etaje.

Peştera Hang Son Doong, din Vietnam, este cea mai adâncă peşteră din lume, având propriul climat şi nori, formaţi în interior, scrie Daily Mail.

Pentru a ajunge la peşteră, turiştii trebuie să meargă o jumătate de zi prin junglă şi prin râuri a căror apă ajunge până la genunchi. Exploratorii aventuroşi pot trece şi prin cea de-a treia peşteră ca mărime din lume, Hang Ev.

Fotograful Urs Zihlmann a surprins în fotografii interiorul peşterii, în timp ce se afla într-o călătorie de 5 zile în Parcul Naţional Ke Bang din provincia Quang Binh, din Vietnam.

„Am fost foarte norocos să pot merge într-un tur al peşterii alături de un ghid. În timp ce ne apropiam de intrare, norii se ridicau din interiorul peşterii în pădurea din jur. A trebuit să coborâm 80 de metri pe un perete, folosindu-ne de frânghii şi harnaşamente”, a povestit fotograful.

„Stând pe pământul alunecos într-o cameră imensă, neagră, începi să realizezi splendoarea care te înconjoară. Te simţi foarte mic ca om în acel paradis enorm, underground – este de o frumuseţe nepământeană. M-am simţit de parcă eram în altă lume”, a conchis Urs Zihlmann.

Singurul operator care permite aventurarea în interiorul peşterii este Oxalis Adventures, care lucrează în parteneriatul cu Guvernul vietnamez pentru a asigura un viitor sustenabil pentru faimoasa peşteră.

Vizitele turistice sunt limitate la 450 de vizitatori pe an, pentru a menţine sustenabilitatea plantelor şi cavernelor din interiorul peşterii.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase