Home » Natură » Cele mai frumoase fotografii de călătorie din 2016 – FOTO

Cele mai frumoase fotografii de călătorie din 2016 – FOTO

Publicat: 06.07.2016
Din Maroc în Malaezia, de pe plaja Venice din California la imensităţile de gheaţă ale Oceanului Arctic, până la aglomerările urbane din prajma Gangelui, competiţia National Geographic Fotograful de călătorie al anului 2016 a atras peste 10.000 de participanţi la nivel mondial.

Marele premiu National Geographic Fotograful de călătorie al anului 2016 l-a primit Anthony Lau pentru fotografia sa în care apare un călăreţ din Mongolia Interioară, pe timp de iarnă, imagine pentru care a primit un safari de fotografiere a urşilor polari de la Churchill Wild-Seal Heritage Lodge. Mai jos, o selecţie a participanţilor la prestigiosul concurs de fotografie, dar şi poveştile imaginilor.

1. Fotografia câştigătoare: „Călăreţ iernatic” de Anthony Lau. „Iarna în Mongolia Interioară este extrem de necruţătoare. La temperaturi de -7 grade sau mai puţin de atât, cu furtuni constante de zăpadă din toate direcţiilor, mi-a fost destul de greu să ies din maşină pentru a face aceste imagini – până am văzut caii aprigi. Cu rapiditate mi-am înfăşcat aparatul de fotografiat şi am prins momentul în care unul dintre călăreţi a ieşit din ceaţa dimineţii.”

2. Primul loc ocupat la categoria Fotografie de Natură: „Orinde te vei duce, te voi urma!” de Hiroki Inoue. „Romantismul este în aer. Era imediat după apusul soarelui. Am auzit o voce: “Orinde te vei duce, te voi urma, îmi spunea vocea”, potrivit fotografului Hiroki Inoue. Două vulpi suprinse în mişcare pe zăpada imaculată.

3. Locul întâi la cateforia Oraşe: „Ben Youssef” de Takashi Nakagawa. „Chiar dacă erau mulţi oameni în Ben Youssef, aici era mai multă linişte şi relaxare în comparaţie cu restul străzilor din Marrakesh. Aşteptam timing-ul perfect pentru a surprinde această imagine.”

4. Locul doi, Categoria Natură: „Captură dublă” de Massimiliano Bencivenni. Imagine de pe râul Pantanal din Brazilia…Instantaneul perfect surprins în natură.

5. Locul al doilea, Oameni: „Vise sub acoperişuri” de Yasmin Mund. „Varanasi. Am sosit în camera mea din Varnasi la ora 5.30 am. Am urcat instinctiv cele şapte etaje până la acoperiş (cel mai înalt din preajmă) pentru a vedea răsăritul soareului peste Râul Gange. Pe măsură ce răsărea soarele, am privit partea din dreapta a balconului şi am fost uluit. Dedesubt erau familii, mame, taţi, copii, fraţi, surori şi câini, toţi dormind. Era mijlocul verii în Varanasi şi dormitul fără aer condiţionat era dificil.

6. Locul al treilea, Oameni: „Viaţa în izolare” de Mattia Passarini. La temperaturi scăzute, femeile bătrâne din tribul Kinnaura din străvechiul sat din Himachal Pradesh aleg buşteni pentru a-şi încălzi căminul.

7. Locul al treila, categoria Oraşe: „Reverie celestă” de Jeremy Tan. Fulgerul loveşte Turnul Komtar, clădirea iconică din George Town, capitala statului Penang din Malaezia. Clădirea este simbolică pentru reîmprospătarea oraşului, cunoscut pentru o îmbinare unică a clădirilor vechi de secole cu structurile moderne. Deşi multe cartiere au fost date uitării între anii 90-2000, Lista Patrimoniului Mondial UNESCO din 2008 a adus transformarea, clădirile făcând parte în prezent din cele mai dorite destinaţii turistice.

8. Locul al doilea, Categoria Oraşe: „Amuţite” de Wing Ka H. „Această imagine a fost luată în timpul călătoriei în Guangzhou, China. Acesta este dormitorul unui cămin studenţesc de la Universitatea din China de Sud. Pe când mă aflam pe afară, majoritatea studenţilor erau în pauză. După prânz, s-au reîntors la studiu. Dormitoarele erau urât mirositoare şi dezordonate.”

9. Menţiune de onoare, Categoria Oameni: „Sala de bodybuilding de pe plajă”, de Dotan Saguy. Un bărbat ridică greutăţi în timp ce un bodybuilder efectuează un exerciţiu în aer pe aparatura unei săli de gimnastică plastă pe plaja Venice din California.

10. Menţiune de onoare, Natură: „Urşi polari pe un gheţar” de John Rollins. Imaginea a fost luată pe o mare de gheaţă din preajma Strâmtorii Davis de-a lungul coastei Insulei Baffin. Ursoaica şi puiul ei sunt surprinşi pe un iceberg uriaş, acoperit de zăpdadă. John Rollins exprimă: „Pentru mine, faptul că cele două animale par relativ mici în comparaţie cu imensitatea gheţii din imagine reprezintă existenţa precară a ursului polar care se beazează pe mare şi gheaţa mării pentru a supravieţui.”

Restul fotografiilor pot fi văzute AICI

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase