Home » Natură » Imaginile IMPRESIONANTE câştigătoare ale concursului de fotografie ,,Wildlife Photographer of the Year Award”

Imaginile IMPRESIONANTE câştigătoare ale concursului de fotografie ,,Wildlife Photographer of the Year Award”

Publicat: 22.10.2016
După nenumărate deliberări, Muzeul de Istorie Naturală din Londra a ales câştigătorul al celui de-al 52-lea concurs intitulat ,,Wildlife Photographer of the Year Awards''.

În competiţie s-au inscris 50.000 de participanţi din 95 de ţări. O sută de imagini au ajuns în runda finală, dar nu pot fi decât câţiva câştigători. Iată câteva dintre imaginile câştigătoare.

1. ,,Vieţi încolăcite”- principalul câştigător

Credit: Tim Laman, din Statele Unite ale Americii/Wildlife Photographer of the Year

Un urangutan Borneo, specie pe cale de dispariţie, este atârnat de trunchiul gros al unui smochin. Acesta era încolăcit pe arbore la 30 de metri deasuprea solului. Animalul rar a fost descoperit în pădurea tropicală din Parcul Naţional Gunung Palung, printre singurele zone în care urangutanii sunt protejaţi. 

Primata a fost fotografiată cu ajutorul unei camere GoPro, declanşate de la distanţă, care a fost amplasată de fotograf. 

2. ,,Luna şi Cioara”- câştigătorul categoriei pentru tineri fotografi

Credit: Gideon Knight, din Marea Britanie/Wildlife Photographer of the Year

Imaginea a fost realizată în Londra în apropierea casei fotografului, scena a fost descrisă de fotograful de 16 ani ca fiind ,,desprinsă din poveşti”

Lewis Blackwell, preşedintele juriului, a declarat: ,,dacă printr-o imagine s-ar putea crea un poem aceasta ar fi imaginea”.

3. ,,Încercare de evacuare”- căştigător păsări

Credit: Ganesh Shankar, din India/Wildlife Photographer of the Year

O şopârlă a fost surpinsă în timp ce încerca să intre în cuibul unor peruşi din Parcul Naţional Keoladeo din India. Pasărea a încercat să scape de intrus trăgându-l de coadă, deşi a eşuat în primă fază lupta a continuat şi în următoarele două zile.

4. ,,Compoziţie de vânt”- câştigătorul secţiunii plante şi fungi

Credit: Valter Binotto, din India/Wildlife Photographer of the Year

În imagine se pot observa detaliile florilor dintr-un alun, atât florile feminine, cât şi cele masculine. Fiecare ghirlandă eliberează cantităţi mari de polen, la începutul anului fiind transportat de vânt 

5. ,,Pisica de pe alee”- câştigătorul categoriei urban

Credit: Nayan Khanolkar, din India/Wildlife Photographer of the Year

Un leopard a fost surprins pe aleile unei suburbii din Mumbai. Deşi au existat câteva atacuri asupra oamenilor, animalele sunt acceptate ca parte a vieţii de zi cu zi.

6. ,,Recviem pentru o bufniţă”- câştigător categorie alb şi negru

Credit: Mats Andersson, din Suedia/Wildlife Photographer of the Year

Fotograful a surprins în Bashult, în sudul Suediei, o pereche de bufniţe pitice, fiecare având aproximativ 19 centimetri. Imediat după ce imaginea a fost realizată, bufniţa a fost ucisă de o pasăre mare.

7.  ,,Petrecerea snapperilor”-câştigătorul categoriei lumea subacvatică

Credit: Tony Wu, din Statele Unite ale Americii/Wildlife Photographer of the Year

Sute de snapperi cu pete roşii se adună în fiecare lună pentru câteva zile, în zona vestică a Pacificului. Tumultul împerecherii este rapid şi puternic, prădătorii alăturându-se grupului pentru a prinde prada cea mai bună.

Pentru fotograf a fost o ocazie unică să surprindă vârtejul de peşti şi icre în lumina primelor raze de soare ale dimineţii.

8. ,,Pânza cu nisip”- câştigătorul categoriei detalii 

Credit: Rudi Sebastian, din Germania/Wildlife Photographer of the Year

Nisipul alb din Parcul Naţional din Brazilia, Lencois Maranheses, poate fi utilizat ca o pânză pentru picăturile de ploaie care sculptează cele mai vibrante şi efemere lagune pictate de bacteriile colorate. Pentru a obţine această imagine, fotograful a plănuit momentul timp de doi ani.

9. ,,Jucătorul din stele”- câştigătorul categoriei impresii

Credit: Luis Sandoval, din Mexic/Wildlife Photographer of the Year

Leul de mare californian din apele de lângă insula Espiritu Santo a fost surprins în momentul în care a prins o stea de mare.

10. ,,Groapa cu Pangolini”- câştigătorul premiului fotojurnalistic

Credit: Paul Hilton, din Marea Britanie & Australia/Wildlife Photographer of the Year

Imaginea oribilă, cu 4.000 de pangolini, care se dezgheaţă. Aceste mamifere erau transportate către China şi Vietnam pentru a fi utilizate în medicină. Aceştia au fost descoperiţi într-un container sub un strat de peşti îngheţaţi. Recent, traficul cu pangolini a fost interzis în 182 de state.

Sursa: IFL Science

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase