Home » Natură » Matrioşka în variantă naturală! Cea mai fascinantă ciudăţenie geologică: o insulă în interiorul unui lac al unei insule care se află în interiorul unui lac al unei insule – VIDEO

Matrioşka în variantă naturală! Cea mai fascinantă ciudăţenie geologică: o insulă în interiorul unui lac al unei insule care se află în interiorul unui lac al unei insule – VIDEO

Publicat: 19.02.2017
Minunea aceasta a naturii se găseşte în Insulele Filipine, iar aşezarea insulelor şi lacurilor seamănă cu păpuşile Matrioşka: una în interiorul celeilalte.

Aceasta este o destinaţie turistică populară datorită imaginilor impresionante, relatează Curiosity.

Această ciudăţenie (toată) se găseşte pe insula filipineză Luzon. Aici se găseşte vulcanul Taal, care este cel mai mare vulcan într-un lac (imaginea de mai jos).

Pentru geologi, dar nu numai, toată zona este o ciudăţenie: în interiorul craterului vulcanului Taal se găseşte o mică insulă, în timp ce vulcanul Taal se află de asemenea în lacul altei insule.

De asemenea, zona este încă activă, cu 33 de erupţii înregistrate şi face parte dintr-o zonă mai mare din Pacific unde au loc cutremure şi erupţii vulcanice.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Un vulcan noroios din România, reactivat în urma cutremurelor

Un vulcan din România, stins de peste 30.000 de ani, se poate reactiva

Cei mai periculoşi 10 VULCANI din lume, care ar putea ucide milioane de oameni – GALERIE FOTO

Cel mai misterios vulcan din lume, Etna, dă bătăi de cap experţilor: „Erupţiile recente sunt neobişnuite”

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase