Home » Natură » Misterul unor specii antice enigmatice a fost în sfârşit dezvăluit. Cum se înmulţeau acestea?

Misterul unor specii antice enigmatice a fost în sfârşit dezvăluit. Cum se înmulţeau acestea?

Publicat: 02.03.2017
În ciuda imensei pletore de fosile bine păstrate de trilobiţi, puţine se ştiau despre modul de reproducere al acestora, din cauza absenţei ouălelor fosilizate. Acest studiu însă a analizat ouă păstrate in situ din grupul Lorraine din statul New York, Statele Unite.

Trilobiţii din Grupul Lorraine sunt foarte bine păstraţi, cu exoscheletul complet fiind îlnocuit de pirită. Ouăle descoperite sunt sferice şi eliptice şi au aproximativ 200 µm (1 µm este a o mia parte dintr-un milimetru), relatează Science Daily.

Cel mai probabil, trilobiţii îşi eliberau ouăle şi sperma printr-un por genital dintr-o locaţie încă necunoscută, posibil din zona marginii posterioare a capului.

Speciile şi ouăle acestora analizate la microscop. Credit: The Geological Society of America

Deoarece pirita păstrează în principal trăsăturile externe ale fosilelor, există probabil o inexactitate în înregistrările fosile în ceea ce priveşte conservarea artropodelor care produc ouă în mod extern extern (localizarea organelor sexuale este doar intuitivă). De asemenea, acest studiu relevă posibilitatea (destul de însemnată) că şi alte specii de trilobiţi se înmulţeau prin fertilizare externă, care poate fi un mod timpuriu de reproducere pentru primele artropode.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Trilobitii – Gigantii de la inceputul lumii

Cercetătorii au aflat cum se repoduceau trilobiţii acum 450 de milioane de ani. Erau cele mai răspândite vietăţi de pe Terra

Un ”vânător” de fosile a făcut o descoperire istorică după ce s-a împiedicat de un ”bolovan mic”

Descoperire uluitoare: cercetătorii studiază fosile ce preced formarea oxigenului pe Pământ 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase